Από 800 ευρώ… το επίδομα πέφτει στα 534

Πλήγμα για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που αναστέλλουν την λειτουργία τους με κρατική εντολή, ή οι μισθωτοί που μπήκαν στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-Εργασία»

Την αναλογία των 534 ευρώ θα λάβουν αυτή την εβδομάδα της καραντίνας (την πρώτη του Δεκεμβρίου), οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αναστέλλουν την λειτουργία τους με κρατική εντολή, ή οι μισθωτοί που μπήκαν στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-Εργασία».

Με μια μάλλον λιτή έως… κρυπτογραφημένη ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας επαναφέρει τις αποζημιώσεις στα ποσά της περασμένης άνοιξης και, τελικά, αποκαλύπτει ότι τα 800 € φαίνεται να ήταν η εξαίρεση για τις 23 ημέρες της καραντίνας του Νοεμβρίου (23-30/11).

Η επιστροφή στα 534 ευρώ αφορά μόνο τους μισθωτούς και γίνεται εν όψει Δώρου Χριστουγέννων. Όπου η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα καταβάλει, για τις ημέρες που ήταν σε αναστολή οι συμβάσεις μεταξύ 1/5 και 31/12/2020, την αναλογία του Δώρου με βάσει τα 534 €.

Να σημειωθεί ότι δεν προβλέπεται κάποια ενίσχυση για τους ελεύθερους επαγγελματίες ή τους μικρούς επιχειρηματίες, οι οποίοι παραπέμπονται στην «επιστρεπτέα προκαταβολή 5», η οποία προσδιορίζεται όμως για τον Ιανουάριο.

Οι δηλώσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για το μήνα Δεκέμβριο αρχίζουν στις 8/12/2020.

Χρήστος Μέγας, ieidiseis.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο