Αντιπολεμική δράση μαθητών και καθηγητών σχολείων της Αλεξανδρούπολης (φωτορεπροταζ)

«Δώστε στην ειρήνη μια ευκαιρία» ! Μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης των λαών θέλησε να στείλει η μαθητική κοινότητα από στο κέντρο της πόλης

 Του Γιώργου Πανταζίδη

«All we are saying is give peace a chance»… Το εμβληματικό αντιπολεμικό τραγούδι του Τζον Λένον, βροντιοφώναξαν μαθητές και καθηγητές σχολείων της Αλεξανδρούπολης. Το μεσημέρι της Παρασκευής στο πάρκο της Εθνικής Ανεξαρτησίας (Ακαδημίας) καθηγητές μέλη της ΕΛΜΕ σε συνεργασία με μαθητές από το 3ο, 4ο, 5ο Γυμνάσιο, το Μουσικό σχολείο καθώς και από το 3ο και 4ο ΓΕΛ υλοποίησαν δράση υπερ της ειρήνης, χρησιμοποιώντας το «όπλο» της μουσικής και της τέχνης.

«Ήταν μια πρωτοβουλία που σχεδιάζαμε καιρό αλλά έγινε αυθόρμητα και γρήγορα με μεγάλη όρεξη και ικανοποίηση από τα παιδιά μας. Στόχος μας ήταν να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους μας, την αξία της ειρήνης της αλληλεγγύης και φιλίας των λαών. Είναι κριμα εν έτει 2022  τα κράτη να λύνουν με τα όπλα στις διαφορές τους, με θύματα αμάχους και αθώους ανθρώπους» δήλωσε στη ΓΝΩΜΗ η εκπαιδευτικός του 5ου Γυμνασίου και αντιπρόεδρος της Α ΕΛΝΜΕ Σοφία Χατζηβλασίου.

Τα παιδιά σχημάτισαν με ανθρώπινο σχηματισμό το σήμα της ειρήνης, μοίρασαν έντυπα με τις εργασίες τους με θέμα την ειρήνη, τραγούδησαν , ύψωσαν πανό – ακόμη και το ιστορικό “Make love not war” αλιευμένο από τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις της δεκαετίας του 70 – και φώναξαν δυνατά «Θέλουνε ειρήνη», κερδίζοντας το χειροκρότημα των διερχόμενων πολιτών για την πρωτοβουλία τους αυτή.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο