Αντιπαράθεση για το τουριστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ

Σκληρή κριτική άκουσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Θανάσης Τσιώνης, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της ΑΜ-Θ, για το 2020 ύψους 1.800.000 ευρώ

Ο κ. Τσιώνης, σύμφωνα με την ΕΡΤ Κομοτηνής, στάθηκε στους κύριους άξονες της πολιτικής που είναι η εξωστρέφεια και η προσέγγιση νέων χωρών, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τους εν δυνάμει νέους τουρίστες και επισκέπτες της ΑΜ-Θ.

Αναφέρθηκε στις συμμετοχές σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού και στις be to be συναντήσεις που γίνονται με τους τουριστικούς πράκτορες, στο Θρησκευτικό Τουρισμό, Ιαματικό Τουρισμό, στο Σχολικό τουρισμό, στις εικονικές περιηγήσεις, στις επαγγελματικές φωτογραφήσεις για την προβολή των τουριστικών αξιοθέατων της ΑΜ-Θ, ταξίδια εξοικείωσης, φιλοξενία δημοσιογράφων, κ.α.

Από την πλευρά της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως η υλοποίηση έργων υποδομής, η βιωματική εμπειρία.

Aπό την πλευρά της Περιφερειακής Σύνθεσης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μιχάλης Αμοιρίδης, αλλά και ο Χρήστος Χατζηπέμου από την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, χαρακτήρισαν την εισήγηση του κ. Τσιώνη, γενικόλογη, αντιγραφή παλαιότερων εισηγήσεων, χωρίς συγκεκριμένη στόχευση.

Τόνισαν από κοινού πως οι Εκθέσεις Τουρισμού, δεν είναι στην παρούσα φάση το κατάλληλο εργαλείο, καθώς παρουσιάζουν φθίνουσα πορεία. Έμφαση έδωσαν και οι δύο στην σωστή προβολή και στην Διαφήμιση από το διαδίκτυο. Ειδικά ο κ. Αμοιρίδης μιλώντας και στην ΕΡΤ Κομοτηνής, χαρακτήρισε απαράδεκτο εδώ και 4 χρόνια να είναι ανενεργή η τουριστική ιστοσελίδα της ΑΜ-Θ… «Θα μπορούσαν να υπάρχουν φωτογραφίες με μικρά βίντεο για να αναδεικνύνουν τα τουριστικά αξιοθέατα, αλλά και τις σύγχρονες δραστηριότητες, τη γαστρονομία της περιοχής».

Επίσης ο κ. Αμοιρίδης έκανε λόγο για σαφέστατη μείωση και κάμψη των τουριστών-επισκεπτών στην περιοχή μας, ειδικά το τελευταίο έτος.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με 21 υπέρ, η Περιφερειακή Σύνθεση , η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισαν-15 κατά, η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία ψήφισε «παρών».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο