Ανησυχία ξενοδόχων Θράκης λόγω ενεργειακής κρίσης

Ανησυχία στον κλάδο του τουρισμού προκαλεί η ενεργειακή κρίση με αποτέλεσμα οι ξενοδόχοι της Θράκης να βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις.

«Μετά από την οικονομική κρίση, μετά την κρίση της πανδημίας ήρθε και η ενεργειακή κρίση η οποία μας έχει φέρει στα όρια των αντοχών μας. Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Είναι ένας συνεχής αγώνας επιβίωσης», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρ. του Συνδέσμου ξενοδόχων Θράκης κ. Απόστολος Παλακίδης.

«Οι επιχειρήσεις του τουρισμού κινούν την μεγαλύτερη βιομηχανία της Ελλάδας και τον κλάδο της ελληνικής οικονομίας» τόνισε και κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει τα ξενοδοχεία, να στηρίξει αυτές τις βιομηχανίες παραγωγής υπηρεσιών, σε διαφορετική περίπτωση όπως είπε τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση είπε πως αυτά αφορούν καθαρά πρόσωπα και όχι εταιρείες και ότι, αυτά επηρεάζουν σε περιοριορισμένο βαθμό την λειτουργία των ξενοδοχείων.

Ωστόσο εκτίμησε ότι, το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο, ενώ σχετικά με τις σχολικές εκδρομές και τις κρατήσεις του Πάσχα υποστήριξε πως υπάρχει μια κινητικότατα τις τελευταίες ημέρες.

Ολγα Ορφανίδου – ertnews.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο