Ανησυχία Εργατικού κέντρου Εβρου για την τύχη του λιμανιού: «Να τοποθετηθούν όλοι»       

Μπορεί επισήμως ακόμη να μην έχουν ανοίξει στόματα, μπορεί κάποιοι φορείς και αρχές που καθορίζουν το μέλλον της περιοχής  να μην έχουν «μιλήσει» αλλά ορισμένοι ανησυχούν ( και όχι αδίκως) από την πλήρη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Εργατικό Κέντρο Έβρου καταθέτει δημόσια πρόταση προς την επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Με αυτήν ζητά να οριστεί μια ανοιχτή , ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων της πόλης μας, με θέμα την ενημέρωσή μας από την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α) για τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν έρθει στην δημοσιότητα σχετικά με την αξιοποίηση του και στην οποία θα κατατεθούν όλες οι απόψεις – προτάσεις.

Σε ανακοίνωση επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Κύριοι, για την σύσκεψη της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου προτείνει να οριστεί μια ανοιχτή , ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων της πόλης μας, με θέμα την ενημέρωσή μας από την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α) για τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν έρθει στην δημοσιότητα σχετικά με την αξιοποίηση του λιμανιού μας, ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα και ενημέρωση γι αυτή την ¨αξιοποίηση¨ (πώληση).

Μετά την ενημέρωσή μας, προτείνουμε, να υπάρξει τοποθέτηση όλων των φορέων και κατάθεση των προτάσεών τους.

Οι πρόσφατες εξελίξεις μας αφορούν όλους, επειδή το λιμάνι μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και το μέλλον της πόλης μας. Πιστεύουμε ότι, βασική αρχή μας, πρέπει να παραμείνει η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του.

Η πραγματοποίηση της ανωτέρω σύσκεψης, πρότασή μας είναι να μπει ως θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο|».

Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο