Mειωμένος παραμένει από τις 17 Απριλίου ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Σήμερα Τετάρτη 29/4, όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ορεστιάδας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που νοσηλεύονται είναι 3. Από αυτά, τα 2 νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) και 1 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Υπενθυμίζεται πως από την αρχή της Πανδημίας (περίπου στα μέσα Μαρτίου) έχουν εισαχθεί συνολικά 44 επιβεβαιωμένα κρούσματα . Από αυτά τα 24 προήλθαν από την περιοχή της Ξάνθης, τα 12 από την περιοχή του Εβρου, τα τρία από την περιοχή της Ροδόπη, τα τρία από την περιοχή της Καβάλας και τα δυο από την περιοχή της Δράμας.
Από τα 44 συνολικά επιβεβαιωμένα οι 10 εχουν καταλήξει, οι 31 πήραν εξιτήριο και 3 νοσηλεύονται ακόμη. Από το σύνολο των κρουσμάτων 22 είναι γυναίκες και 22 άνδρες. Ό μέσος όρος ηλικίας που πήραν εξιτήριο είναι τα 59 έτη και ο μέσος όρος όσων κατέληξαν είναι τα 68 έτη.
Έλεγχοι της Αστυνομίας
Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους της ΕΛΑΣ για την τήρηση των μέτρων απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων, για χθες, Τρίτη 28/4 δεν καταγράφηκε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καμία παράβαση για μετακινήσεις εκτός νομού κατοικίας.
Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν μόλις 16 παραβάσεις και επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα. Υπενθυμίζεται πως η υποχρέωση αποστολής sms στο 13033 για δήλωση μετακίνησης καταργείται από την ερχόμενη Δευτέρα 4/5.


