Αλεξανδρούπολη: Το έπαιξε γιατρός και εξαπάτησε 3 επιχειρηματίες, αποσπώντας 20.000 ευρώ !

Δεν έχουν τέλος οι υποθέσεις επιτήδειων που εκμεταλλεύονται διάφορες καταστάσεις, προκειμένου να εξαπατήσουν κόσμο και να βγάλουν λεφτά. Μία τέτοια περίπτωση διερευνούν οι αστυνομικές αρχές στην Αλεξανδρούπολη, προσπαθώντας να ταυτοποιήσουν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 εξαπάτησε τρεις επιχειρηματίες στην Αλεξανδρούπολη.

Αναλυτικότερα, ο δράστης προσποιούμενος γιατρό της πόλης και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα αγοράς προϊόντων (καύσιμα και στρατιωτικά είδη) για υποτιθέμενη δωρεά στο στρατό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τρεις ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Κατά τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες, ο δράστης προφασίστηκε ότι κατέθεσε εκ παραδρομής πολύ μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από αυτό που απαιτούνταν για την αγορά των προϊόντων, αποστέλλοντας ταυτόχρονα στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, ανάλογες αποδείξεις τραπεζικών καταθέσεων, ενώ παράλληλα τους ζήτησε να του επιστρέψουν τις υποτιθέμενες χρηματικές διαφορές με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Με τον παραπάνω τρόπο ο δράστης κατάφερε να αποσπάσει από τους τρεις επιχειρηματίες συνολικά το χρηματικό ποσό των 20.920 ευρώ.

Την προανάκριση και την έρευνα διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο