10 χρόνια παρουσίας συμπληρώνει ο χώρος του “Ανοιχτού Αναγνωστηρίου” που έχει να επιδείξει πληθώρα δράσεων και προσφοράς στον κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο των φοιτητών και ευρυτερα της τοπικής κοινωνίας της Αλεξανδρούπολης. Ο φοιτητικός κόσμος που αυτοδιαχειρίζεται τον χώρο, το γιορτάζει με 10ήμερο εκδηλώσεων
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει το εξής:

10 Χρόνια Ανοιχτό Αναγνωστήριο λοιπόν, και ήρθε η ώρα να το γιορτάσουμε και να δώσουμε το μήνυμα ότι θα είμαστε εδώ για άλλα τόσα. Με ένα 10ήμερο φεστιβάλ γενεθλίων, γιορτάζουμε το Ανοιχτό Αναγνωστήριο και τις αξίες που πρεσβεύουμε και καλλιεργούμε μέσα σε αυτό. Αξίες όπως η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια που μας δίνουν το κίνητρο να συνεχίσουμε αυτό το εγχείρημα και να το επεκτείνουμε συνεχώς. Σας περιμένουμε όλους/ες/α εκεί!

•14/3 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
21:30 ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΑΙΝΙΩΝ Μικρού Μήκους
•15/3 ΣΑΒΒΑΤΟ
21:00 ΔΕΥΤΕΡΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΝΟΛΟΓΩΝ
23:00 Party
•16/3 ΚΥΡΙΑΚΗ
11:00 BAZAAR οικ. ενίσχυσης
22:00 LIVE από τους Μου ΦΑ
•17/3 ΔΕΥΤΕΡΑ
MURDER MYSTERY 21:00 Game Night
•18/3 ΤΡΙΤΗ
16:00 ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ
19:30 WORKSHOP granny square crochet
•19/3 ΤΕΤΑΡΤΗ
15:00 ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ
19:30 WORKSHOP ραδιοφωνικής εκπομπής
•20/3 ΠΕΜΠΤΗ
20:00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ
“Ιστορίες” του Β. Δρόσου
22:00 Opera Performance + bar
•21/3 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18:00 ΕΚΔΗΛΩΣΗ Αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι και ο ρόλος τους ως εστίες αγώνα
21:00 Just Dance Night + bar
•22/3 ΣΑΒΒΑΤΟ 21:00
RAP LIVE [SPONTY SIMADI STOLEN MIC TROUBLES ALTO VOYD]
•23/3 ΚΥΡΙΑΚΗ
12:00 ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ * ΓΛΕΝΤΙ
22:00 KARAOKE 10 YEAR FINALEΥΓ: Στις αντικοινωνικές στοχοποιήσεις που έχει δεχθεί το αναγνωστήριο απαντούμε πως το Ανοιχτό Αναγνωστήριο θα συνεχίσει να είναι ενεργό και να διατηρεί τον κοινωνικό, αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό, αντισεξιστικό χαρακτήρα του, όσο και αν κάποιοι χάνουν τον ύπνο τους στην σκέψη αυτή.
(1): Αυτοοργανωμένα: Με αυτόν τον όρο εννοούμε δομές που οργανώνονται βάσει την ανάγκη ενός συνόλου, από το ίδιο το σύνολο. «Από μας για εμάς» δηλαδη. Σε αντίθεση με άλλες κάθετες μορφές οργάνωσης που συνήθως κάποιος ανώτερος παίρνει τις αποφάσεις και κάποιος άλλος τις εκτελεί, η αυτοοργάνωση προσπαθεί να γεφυρώσει αυτό το χάσμα. Όλα τα άτομα που υπάρχουν και βλέπουν τον εαυτό τους κομμάτι του Ανοιχτού Αναγνωστηρίου, έχουν ισάξιο λόγο για όλα τα ζητήματα του χώρου. Δεν υπάρχει πρόεδρος, δεν υπάρχει κάποιος που δίνει εντολές.
