Ακάρ μετά την επικοινωνία με Παναγιωτόπουλο: Ελπίζουμε σε ειρηνική επίλυση των προβλημάτων με την Ελλάδα

Στο CNN Turk μίλησε κάποιες ώρες μετά από την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τόνισε ότι επικοινώνησε στον ομόλογό του ότι η Άγκυρα είναι υπέρ του διαλόγου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Έχουμε θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Τους είπαμε ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου. Υπήρξε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, μεταφέραμε τη λύπη μας. Ελπίζουμε ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν με ειρηνικά μέσα στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας».

Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις ΗΠΑ για τα F-16, ο Τούρκος αξιωματούχος είπε πως η Άγκυρα έχει εκπληρώσει τις ευθύνες της και περιμένει να κάνουν το ίδιο και οι σύμμαχοί της.

«Είδαμε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει θετική γνώμη. Οι δηλώσεις μέχρι στιγμής είναι θετικές, τόσο στον Λευκό Οίκο όσο και στο Πεντάγωνο. Ωστόσο, υπάρχουν αρνητικές δηλώσεις που γίνονται από ορισμένα μέλη του Κογκρέσου. Θέλουμε να επικρατήσει η κοινή λογική. Πρέπει να προσεγγίσουν το πρόβλημα με ορθολογικό τρόπο. Ισχυρή Τουρκία σημαίνει ισχυρό ΝΑΤΟ. Όλοι πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους. Μας απέκλεισαν παράνομα από το πρόγραμμα F-35. Οι συνομιλίες συνεχίζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

ethnos.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο