Αυτή είναι η εικόνα στον Εβρο τις τελευταίες ώρες: Στοιχεία και αριθμοί

 Αποτράπηκε η είσοδος στην Ελλάδα σε 26.500 άτομα – 218 συλλήψεις στον Έβρο

Εικόνα εξομάλυνσης δείχνουν από το απόγευμα της Δευτέρας έως σήμερα οι Καστανιές στον Έβρο. Οι μετανάστες είναι σκορπισμένοι πλέον κατά μήκος του Έβρου σε μια προσπάθεια να περάσουν στην ελληνική επικράτεια χωρίς αυτό να έχει καταστεί δυνατό.

Στον κεντρικό Έβρο από την πλευρά της Τουρκίας, οι μετανάστες έχουν στήσει καταυλισμό, ενώ από χθες δέχονται πιέσεις οι περιοχές του Πέπλου και των Φερών. Επίσης σε αυτές τις σημεία όπως και στην υπόλοιπη συνοριογραμμή είχαν αναπτυχθεί πυκνές δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού ακόμα και εθελοντές κάτοικοι και αγρότες και απωθήθηκαν όλες οι απόπειρες εισόδου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές από τις 6 το πρωι έως τις 6 το απόγευμα της Τρίτης δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, στην περιοχή του Έβρου, συνολικά σε 1500 άτομα.  Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 32 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

-Αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα συνολικά σε 26.532 άτομα.

-Συνελήφθησαν συνολικά 218 άτομα.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο