efhmerida1

Νέα πρόγνωση για τον «καύσωνα»

Πιθανές μπόρες και τοπικές καταιγίδες μπορεί να υπάρξουν την Κυριακή και τη Δευτέρα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη λόγω μιας αστάθειας

Η μέρα ξεκινά με πολύ καλές καιρικές συνθήκες στο σύνολο της επικράτειας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στον ουράνιο θόλο των περισσότερων περιοχών. Κάποιες τοπικές συννεφιές θα κάνουν την εμφάνισή τους προς τα ανατολικά, νοτιοανατολικά τμήματα της επικράτειας. Το απόγευμα θα αναπτυχθεί και πάλι θερμική αστάθεια με συννεφιές σε ορεινούς και ημιορεινούς όγκους του ηπειρωτικού κορμού.
Πιο αναλυτικά για σήμερα Παρασκευή 15/7, στο σύνολο της επικράτειας θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά στο Αιγαίο θα είναι τα δυνατά μελτέμια με εντάσεις 7 – 8 μποφόρ. Επιδείνωση θα παρουσιάσουν πυρομετεωρολογικές συνθήκες, ιδιαίτερα στις Κυκλάδες και Σποράδες, στο ανατολικό Αιγαίο, στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο όπου θα καταστούν αρκετά δυσμενείς λόγω των δυνατών ανέμων». Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου αλλά πιο ανατολικά λόγω του βοριά δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.
Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, «η πολύ θερμή αέρια μάζα από τη δυτική Ευρώπη προσπαθεί μέρα με τη μέρα να φτάσει στη χώρα μας, θα προσεγγίσει την Ιταλία και τα δυτικά τμήματα της χώρας μας, αλλά σε καμιά περίπτωση, αυτός ο καύσωνας μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας δεν φαίνεται να απασχολεί την Ελλάδα. Ωστόσο, στην Δυτική Ελλάδα φαίνεται πως θα υπάρξει ισχυρή παρουσία υψηλών θερμοκρασιών με τον κ. Μαρουσάκη να αναφέρει ότι «μέχρι και την Κυριακή θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίζουν τους 37 – 38 βαθμούς Κελσίου». Στις υπόλοιπες περιοχές όμως ο βοριάς θα εμποδίσει τον υδράργυρο να ανέβει σε επικίνδυνες τιμές. Πιθανές μπόρες και τοπικές καταιγίδες μπορεί να υπάρξουν την Κυριακή και τη Δευτέρα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη λόγω μιας αστάθειας.
ieidiseis.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης-Βασικός Μέτοχος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr