Το ολόγιομο φεγγάρι της 28ης Αυγούστου και τη συναυλία της Μαντολινάτας Σουφλίου θα απολαύσουν όσοι βρεθούν και στο Κάστρο του Πυθίου
Το ίδιο βράδυ, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης θα παραμείνει ανοικτό, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό ως τα μεσάνυχτα
Την πανσέληνο του Αυγούστου ετοιμάζεται να γιορτάσει και ο Έβρος, με εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι τοπικοί φορείς. Φέτος, πρωταγωνιστεί το Διδυμότειχο, στο οποίο το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής 28ης Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν δύο συναυλίες.
Πιο συγκεκριμένη, στην Αγία Μαρίνα Διδυμοτείχου, στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τη Μελίνα Ασλανίδου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, καθώς συνδιοργανώνεται από τον δήμο Διδυμοτείχου και την Περιφέρεια ΑΜΘ.
Το ίδιο βράδυ, στο Κάστρο του Πυθίου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τίτλο “Μικρά τραγούδια για ανυπέρβλητες αγάπες” από τη Μαντολινάτα Σουφλίου. Ώρα έναρξης: 21:30. Το φρούριο και ο μεγάλος πύργος του, θα είναι ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από 20:00 έως 24:00.
Εν τω μεταξύ, δύο βραδιές πριν την αυγουστιάτικη πανσέληνο, την Τετάρτη 26 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, το θεατρικό εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας “Διόνυσος” θα παρουσιάσει στον Λόφο του Καλέ το έργο των Παπαθανασίου-Ρέππα, “Συμπέθεροι απ΄τα Τίρανα”, σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. “Ο Δήμος Διδυμοτείχου υποδέχεται την Πανσέληνο του Αυγούστου με δύο ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες, να απολαύσουν δύο βραδιές γεμάτες θέατρο, μουσική και ψυχαγωγία, σε εμβληματικούς χώρους της πόλης”, αναφέρει στο ανοιχτό κάλεσμά του ο δήμος Διδυμοτείχου.
Ανοιχτό το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης
Την ίδια στιγμή, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης την Παρασκευή 28/8 θα λειτουργήσει με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 8 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα. Φέτος, δεν θα πραγματοποιηθεί κάποια εκδήλωση, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, στον Αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης.
Οι εκδηλώσεις στην ΑΜΘ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Πολιτισμού, τη νύχτα της Πανσελήνου, στην ΑΜΘ, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων: Μουσική εκδήλωση με τίτλο: “Όταν ο Μίκης Θεοδωράκης συνάντησε τον Νίκο Καζαντζάκη”, σε συνέργεια με την Περιφέρεια ΑΜΘ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους – Παράλια Π.Ε. Ξάνθης 2026. Ώρα έναρξης : 20:30. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από 20:00 έως 24: 00.
Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας: Μουσική εκδήλωση με τίτλο: “Από την Ανατολή στη Δύση Ρωμιοί συνθέτες της Πόλης αντικριστά με Άριες και τραγούδια της Αναγέννησης εμπνευσμένα την Ελληνική Μυθολογία”. Ώρα έναρξης: 20:30
Αρχαιολογικός χώρος Καλής Βρύσης: Μουσική εκδήλωση με τίτλο “Στη γειτονιά του φεγγαριού”, σε συνεργασία με Δήμο Προσοτσάνης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλής Βρύσης. Ώρα έναρξης: 20:30/21:00. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από 20:00 έως 24: 00.
Ακρόπολη Κεφαλαρίου: Μουσική εκδήλωση με τίτλο: “Ήχος και Φως από την Πανσέληνο του Αυγούστου στην ακρόπολη Κεφαλαρίου”” , σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Κεφαλαρίου. Ώρα έναρξης: 20:30
Αρχαιολογικός χώρος Αρκαδικού: Μουσική εκδήλωση με τίτλο: “Ηχώ των αιώνων από τον Πυθαγόρα στο σήμερα ένα ταξίδι στην ιστορία της Ελληνικής Μουσικής”, σε συνεργασία με τον Μανώλη Παργιεντάκη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρκαδικού, ο “Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος”. Ώρα έναρξης: 20:00. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από 20:00 έως 24: 00.
Μουσείο Καβάλας: Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από 19:30 έως 24: 00
Μουσείο Φιλίππων: Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από 19:30 έως 24: 00





