Οι εργαζόμενοι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τους 86 νεκρούς που θρηνεί ο κλάδος σε δυστυχήματα εν ώρα εργασίας
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι δεν παίρνει κανένα μέτρο για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων. Κάθε μέρα που περνάει οι συνθήκες εργασίας στους Δήμους γίνεται και χειρότερη και έχουμε κουραστεί να ακούμε για την «κακιά ώρα» και την «κακιά στιγμή», σημειώνουν οι συνδικαλιστές.
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ μετά το τελευταίο εργατικό ατύχημα στον Αλιμο, όπου βρήκε φρικτό θάνατο δημοτική υπάλληλος του Δ. Αλίμου που βρισκόταν στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών και ταξί συγκρούστηκε με το δημοτικό όχημα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαιτούσε την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου και την υιοθέτηση άμεσα μέτρων προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων.
Οι συνδικαλιστές καλούν δημοτικές αρχές και κυβερνώντες να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, καθώς και η υπερεργασία εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων.
Πρέπει επιτέλους όλοι τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ειδικά η κυβέρνηση, η οποία όχι μόνο δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά απεργάζεται σχέδια άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, τονίζουν οι συνδικαλιστές.


