efhmerida1

Σε αναμονή ο δήμος Αλεξανδρούπολης για το θέμα του ΧΥΤΥ

 Θα κληθεί από την επιτροπή του άρθρου 152 όπου θα εξεταστεί η προσφυγή του κατά της απόφασης της αποκεντρωμένης.

 45.000 ευρώ χρηματοδότηση για το δημοτικό ραδιόφωνο Φερών αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο.

 Από μέρα σε μέρα περιμένει την ειδοποίηση κλήτευσής του ο δήμος Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να παραστεί στην συνεδρίαση της επιτροπής του άρθρου 152 της Περιφέρειας, στην οποία θα εξεταστεί η προσφυγή που κατέθεσε κατά της απόφασης του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης για το θέμα του ΧΥΤΥ.

Όπως είναι γνωστό, πριν από λίγες μέρες, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης ακύρωσε την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Αλεξανδρούπολης, με την οποία αναδεικνύονταν προσωρινός ανάδοχος για το έργο. Η αντίδραση της δημοτικής αρχής ήταν άμεση, με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη να χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη την απόφαση του ΓΓ και να δηλώνει ότι θα κατατεθεί προσφυγή προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση και να προχωρήσει η διαδικασία για την κατασκευή του έργου.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης ο δήμαρχος σημείωσε πως αναμένεται από μέρα σε μέρα η κλήτευση του δήμου στη συνεδρίαση του άρθρου 152 όπου θα εξεταστεί η προσφυγή του. εξαιτίας του γεγονότος ότι θα πρέπει  να  υπάρξει εξειδικευμένη παρουσίαση των βασικών νομικών ζητημάτων της υπόθεσης, εγκρίθηκε από το σώμα κονδύλι για την αποζημίωση του καθηγητή διοικητικού δικαίου Χρήστου Δετσαρίδη, ο οποίος θα παραστεί στη συνεδρίαση εκπροσωπώντας το δήμο.

45.000 ευρώ για το δημοτικό ραδιόφωνο Φερών

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, να επιχορηγηθεί το δημοτικό ραδιόφωνο Φερών με το ποσό των 45.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Λαμπάκη, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού θα δοθεί για κάλυψη υποχρεώσεων του ραδιοφώνου από προηγούμενα έτη, ενώ στη χρηματοδότηση αυτή περιλαμβάνονται και οι μειωμένοι μισθοί των εργαζόμενων. Σημείωσε ακόμη πως πρόκειται για ένα πολύ καλό ραδιόφωνο, με μεγάλη εμβέλεια, που δίνει βήμα σε οποιονδήποτε το θελήσει.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Ταρτανής ζήτησε να υπάρχει πιο αναλυτική ενημέρωση για τη λειτουργία και τα οικονομικά μεγέθη του δημοτικού ραδιοφώνου, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Γιάννης Καρυπίδης σημείωσε πως το ραδιόφωνο υπολειτουργεί, πως δεν θα πρέπει να το θυμόμαστε μόνο όταν έχουμε εκλογές και πως θα πρέπει να υπάρχει σε όλα διαφάνεια.

Ο αντιδήμαρχος Φερών και πρόεδρος του δημοτικού ραδιοφώνου Νίκος Γκότσης επισήμανε πως λόγω οικονομικής κρίσης έχουν περιοριστεί τα έσοδα από διαφημίσεις, ωστόσο καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρχει κάποια ροή εσόδων. Επισήμανε ακόμη πως πολλές φορές χρειάζονται χρήματα ακόμη και για να διατηρείται η συχνότητα, αφού υπάρχει θέμα με τους τουρκικούς πομπούς. Δεσμεύτηκε τέλος πως στην επόμενη συνεδρίαση θα παραστεί ο λογιστής του ραδιοφώνου ώστε να παρουσιάσει αναλυτικά τα οικονομικά του στοιχεία.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr