Καβάλα: Σκάβουν σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων για να βρουν 4,2 εκατ. ευρώ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση διεξάγεται από την Πέμπτη στην Καβάλα και συγκεκριμένα στα Αμισιανά. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας έκαναν εκτεταμένες έρευνες σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, ενώ με ειδικό μηχάνημα έσκαψαν τον προαύλιο χώρο, ψάχνοντας μεγάλο χρηματικό ποσό που φαίνεται να σχετίζεται με υπόθεση ληστείας.

Το σκαπτικό μηχάνημα έχει “οργώσει” τον προαύλιο χώρο, ενώ σύμφωνα με το news247 έχει εντοπιστεί τσάντα τύπου “στρατιωτικού λουκάνικου” με περίπου 500.000 ευρώ. Ωστόσο, καθώς τα κλοπιμαία άγγιζαν τα 4,2 εκατ. ευρώ, η επιχείρηση συνεχίζεται μέχρι να ελεγχθεί όλη η περιοχή.

Η ληστεία είχε γίνει στα τέλη Ιανουαρίου του 2019, εις βάρος ιδιοκτήτη εταιρείας security. Μάλιστα τότε, οι δράστες που φορούσαν μάσκες πολιτικών είχαν ακινητοποιήσει το θύμα έξω από το σπίτι του και τον εκβίασαν με το πρόσχημα ότι δήθεν του είχαν απαγάγει την κόρη του, απαιτώντας χρήματα.
Σύμφωνα με όσα είχε καταγγείλει τότε στις Αρχές ο ίδιος, τον είχαν οδηγήσει στην επιχείρησή του, όπου και εκεί τον εξανάγκασαν να τους δώσει 4 εκατ. ευρώ που φύλασσε σε χρηματοκιβώτιο και στη συνέχεια αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση αφού άφησαν εκεί δεμένο τον επιχειρηματία.

Στη συνέχεια το θύμα διαπίστωσε ότι η κόρη του δεν είχε πέσει θύμα απαγωγής. Από την σημερινή έφοδο της Αστυνομίας έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις και σύμφωνα με πληροφορίες έχει εντοπιστεί σάκος με μεγάλο χρηματικό ποσό για το οποίο η καταμέτρηση είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Ενδεχομένως με το πέρας των ερευνών να ακολουθήσουν για την υπόθεση και επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωση από τη Mac Motors

«Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό και γενικότερα στον Ελληνικό τύπο και σε αναφορές του ηλεκτρονικού τύπου και των ΜΜΕ, σχετικών με την ΑΣΑΦΗ αναφορά περί εμπλοκής ιδιοκτητών μεγάλης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων με έδρα την είσοδο της Κοινότητας των Αμισιανών, σε παρελθούσα ληστεία και αστυνομικές έρευνες σε αυτή, αναγκαζόμαστε να προβούμε σε αυτονόητη δήλωση, ότι δηλαδή, Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΣ, ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ με το συμβάν και προφανώς τα δημοσιεύματα αφορούν άλλη επιχείρηση που βρίσκεται στην αυτή περιοχή.

Θα παρακαλούσαμε τους Συντάκτες του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, όπως και τους Δημοσιογράφους των ΜΜΕ, όπως προσδιορίζουν σαφέστερα τον τόπο και το είδος της επιχείρησης στην έδρα της οποίας διενεργούνται έρευνες, η οποία μάλιστα δεν αποτελεί αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, αλλά Συνεργείο αυτοκινήτων, ώστε να μη προκαλείται σύγχυση στο κοινό».

Με Εκτίμηση,
Νίκος Γεωργιάδης
Διευθύνων Σύμβουλος Mac Motors ΑΕ

(φωτο kavalapost.gr)

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο