Παύση Καραμπίνη από τα καθήκοντά του αποφάσισε ο Γαβρόγλου

Την παύση του Πρύτανη του ΔΠΘ Αθανάσιου Καραμπίνη από την άσκηση των καθηκόντων του αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Για κατάχρηση εξουσίας κατηγορεί τον υπουργό ο κ. Καραμπίνης.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, ο υπουργός Παιδείας αποφάσισε την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον του πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, μετά τη δημοσίευση πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού, η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε, καθώς ο κ. Καραμπίνης «με την ιδιότητα του αντιπρύτανη ΔΠΘ μέχρι 31/8/2010 και στη συνέχεια του πρύτανη από 1/9/2014 έως σήμερα, συμμετείχε στα αρμόδια όργανα του ΔΠΘ που έλαβαν τις αποφάσεις για την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού 447/2007 και τη σύναψη των συμβάσεων με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης ή ασκώντας δικαίωμα προαίρεσης για την ανάθεση των υπηρεσιών σίτισης των φοιτητών του ΔΠΘ για τα χρονικά διαστήματα από 1-1-2008 έως 2-2-2009, από 2-2-2010 έως 1-2-2011, από 19-9-2014 έως 31-8-2015, στις πόλεις Κομοτηνή και Ξάνθη και από 7-9-2015 έως 9-11-2015, στις πόλεις Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, χωρίς να δηλώσει κώλυμα, ως οφείλε λόγω της συμμετοχής της συζύγου του και πρώην υπαλλήλου του ΔΠΘ ως συνιδρυτή σε εταιρεία στην οποία ήταν συνιδρυτής και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος, ο οποίος ήταν μέτοχος στην ίδια εταιρεία με τον ανάδοχο των συμβάσεων σίτισης των φοιτητών του ΔΠΘ, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου / του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999)».

Από εκείνη την στιγμή και μέχρι σήμερα, παραγωγικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς της Θράκης με δηλώσεις και ψηφίσματά τους, αλλά και με ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ στη βουλή, στάθηκαν στο πλευρό του Πρύτανη, εκφράζοντας δημόσια την στήριξή τους στο πανεπιστήμιο και το ρόλο που διαδραματίζει στην περιοχή. Ο ίδιος ο κ. Καραμπίνης κατέθεσε μήνυση εναντίον του υπουργού, αρνούμενος τις κατηγορίες, ενώ η Πρυτανεία του ΔΠΘ γνωμοδότησε αρνητικά στο ερώτημα του υπουργείου για το αν κρίνεται σκόπιμη η παύση του πρύτανη για όσο διάστημα διαρκεί η διερεύνηση της πειθαρχική του δίωξης.

Ωστόσο, ο κ. Γαβρόγλου αποφάσισε τελικώς να παυθεί από τα καθήκοντά του ο Πρύτανης του ΔΠΘ, με το σχετικό έγγραφο να φτάνει, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΓΝΩΜΗΣ», χθες το πρωί στα γραφεία της Πρυτανείας στην Κομοτηνή.

Δήλωση Καραμπίνη

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η οποία ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενη, ο κ. Καραμπίνης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Όπως πληροφορήθηκα σήμερα από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, προκειμένου να ικανοποιήσει τους συγγενείς και φίλους του κομματικού του ακροατηρίου, με διώκει πολιτικά, θέτοντας με σε αποχή από την άσκηση καθηκόντων, υποπίπτοντας ταυτόχρονα ο ίδιος στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Κατ’ επανάληψη έχω δηλώσει ότι έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία προσφεύγω αναμένοντας τη δίκαιη κρίση της. Ελπίζω δε, η δίωξη μου αυτή, να μην κλονίσει τους συναδέλφους Πρυτάνεις που θα συνεδριάσουν για το επαίσχυντο νομοσχέδιο».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr