Ολική ανακαίνιση στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης

Στόχος του δήμου η ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της περιφέρειας – παραμένει το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Με τη βοήθεια του δήμου Αλεξανδρούπολης η εκπόνηση των σχετικών μελετών.

Σειρά άμεσων και γενναίων παρεμβάσεων χρειάζεται να γίνουν, εδώ και χρόνια, στο κτίριο στο οποίο στεγάζεται το κέντρο υγείας Σαμοθράκης, στον οικισμό της Χώρας. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο νησιωτικός δήμος ζήτησε και θα λάβει τη βοήθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να εκπονηθούν οι σχετικές μελέτες και να εγκριθεί η σχετική χρηματοδότηση από πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Στην πρόσφατη κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, συζητήθηκε και το θέμα της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο δήμων για την ωρίμανση του έργου: «Εκτεταμένες συντηρήσεις-Εξοπλισμός Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης». Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, υπάρχει στην Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδότηση 25 εκατομμυρίων ευρώ, για διάφορα έργα συντήρησης σε υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις. Μέχρι σήμερα, έχει απορροφηθεί μόλις ένα κονδύλι συνολικού ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ και το μέτρο «κλείνει» στα τέλη του 2017. «Θα είναι κρίμα να χάσουμε αυτή την ευκαιρία για να γίνει μία εκτεταμένη συντήρηση στο κτίριο», είπε ο κ. Βίτσας, τονίζοντας ωστόσο πως «δεν υπάρχει φράγκο για μελέτες». Γι’ αυτό, ζητήθηκε η συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Αλεξανδρούπολης, οι οποίες θα προετοιμάσουν τον σχετικό φάκελο, ώστε το νησί να έχει βάσιμες ελπίδες για την υλοποίηση ενός πραγματικά σημαντικού έργου.

Βεβαίως, όπως είπε ο κ. Βίτσας, διεκδικήθηκε από το δήμο και η δημιουργία νέου κτιρίου, αίτημα που αποκλείστηκε από το υπουργείο υγείας στην παρούσα φάση.

Πάντως, πέρα από το κτιριακό πρόβλημα, είναι διαχρονικό και το θέμα της υποστελέχωσης του κέντρου υγείας. Ο δήμαρχος Σαμοθράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το κέντρο υγείας θα ενταχθεί στην κατηγορία των άγονων κι έτσι θα δίδονται περισσότερα κίνητρα στους γιατρούς για να υπηρετήσουν εκεί. Σημειώνεται πως από τις πέντε οργανικές θέσεις γιατρών σήμερα είναι καλυμμένη μόνο η μία. Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε να υπάρξει αίτημα προς την κυβέρνηση για προκήρυξη θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε σε μία τέτοια εξέλιξη να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr