«Θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις, για να υπηρετήσω τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης»

Συνέντευξη με τη Χαρίκλεια Λιθοξόου, υποψήφια δημοτική σύμβουλο Αλεξανδρούπολης, με την παράταξη «Δήμος για όλους – Πρώτα Εσύ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Ζαμπούκη
«Το σύνθημα ‘Πρώτα εσύ, ο πολίτης’ είναι η βάση πάνω στην οποία θα δουλέψουμε για μία καλύτερη Αλεξανδρούπολη»

Της Κικής Ηπειρώτου

Με όρεξη για δουλειά, προκειμένου να συμβάλλει στη δημιουργία μίας πιο βιώσιμης Αλεξανδρούπολης, και με μοναδικό κίνητρο να υπηρετήσει τους πολίτες του Δήμου, η κα Χαρίκλεια Λιθοξόου συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Δήμος για Όλους – Πρώτα Εσύ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Ζαμπούκη.

Εκπαιδευτικός, που διαρκώς εξελίσσει τις γνώσεις της μέσα από επιμορφωτικά και μεταπτυχιακά προγράμματα, με έμφαση στην ειδική αγωγή, αλλά και ενεργή φιλόζωος, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα των αδέσποτων, μιλά σήμερα στη ΓΝΩΜΗ και μας συστήνεται, λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες της 26ης Μαΐου.

Ποια είναι τα βασικότερα προβλήματα που προβάλλουν οι πολίτες κατά τις συζητήσεις σας μαζί τους;

Τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες αφορούν θέματα  της καθημερινότητας. Το ζήτημα των σταθμεύσεων των οχημάτων, η πόλη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στον τομέα αυτό. Ακόμη, ένα σημαντικόπρόβλημα είναι αυτό της καθαριότητας, της προστασίας των ζώων και το σπουδαιότατο ζήτημα των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αναφορικά με τις δυνατότητες  που τους προσφέρονται μέσα στην πόλη.

Ως εκπαιδευτικός έχετε διαρκώς επαφή με παιδιά και εφήβους. Ποια θέματα τους προβληματίζουν;Πώς πιστεύετε πως θα μπορούσε μία δημοτική αρχή να βοηθήσει, ώστε να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα μαθητών και δασκάλων, αλλά και πιο αποτελεσματική την εκπαιδευτική διαδικασία;

Το ερώτημα σας έχει μεγάλο εύρος και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Δυστυχώς το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας είναι συγκεντρωτικό. Ό, τι αφορά την εκπαίδευση καθορίζεται από το υπουργείο παιδείας. Σε δημοτικό επίπεδο θα μπορούσαν να γίνουν τομές ως προς την συντήρηση των εκπαιδευτικών κτηρίων που θα έκανε ανετότερη την παραμονή στο σχολείο εκπαιδευτικών και μαθητών. Ακόμη, έχω αναφερθεί σε άρθρο μου στην εφημερίδα σας ότι είναι ανάγκη να διευρυνθεί και σε περισσότερους διδακτικούς τομείς ο θεσμός του κοινωνικού φροντιστηρίου. Η σύγχρονη κοινωνία έχει πολλές απαιτήσεις από τα νέα μέλη της. Χρειάζεται επομένως να καταρτίζονται σε περισσότερους τομείς οι μαθητές. Η διδασκαλία μόνο των σχολικών μαθημάτων δεν είναι αρκετή. Αυτό το θέμα προβληματίζει και τα παιδιά αναφορικά με την βοήθεια που ζητούν σε εξωδιδακτικά πλαίσια. Αυτό το κενό θα καλύψουμε.

Είστε ενεργή φιλόζωος και ασχολείστε με την φροντίδα αδέσποτων ζώων. Τι προβλέπει το πρόγραμμα του συνδυασμού σας «Δήμος για όλους-Πρώτα εσύ» για το σημαντικό αυτό ζήτημα ;

Το θέμα της προστασίας των ζώων είναι σοβαρή υπόθεση. Δυστυχώς, στην πόλη κυκλοφορούν πολλά αδέσποτα ζώα τα οποία διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες. Προτεραιότητα χρειάζεται να είναι η στείρωση των αδέσποτων ζώων, η καταμέτρηση και καταγραφή τους, καθώς και ο εμβολιασμός τους. Σκόπιμη είναι και η δημιουργία  Αστυνομίας Ζώων, η οποία θα ερευνά τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων, θα προειδοποιεί και θα κάνει συστάσεις στους ιδιοκτήτες σε περίπτωση πλημμελούς προστασίας και φροντίδας. Στόχος θα είναι η ουσιαστική προστασία των ζώων.

Ένα σοβαρό ζήτημα είναι η αποχή από τις εκλογές, την οποία επιλέγουν πολλοί πολίτες τα τελευταία χρόνια. Τι θα θέλατε να τους πείτε για να τους πείσετε να προσέλθουν στις κάλπες και για ποιους λόγους να σας ψηφίσουν;

Οι πολίτες πράγματι αντιμετωπίζουν με αδιαφορία τις εκλογές. Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρείται η διαδικασία των εκλογών ανιαρή υποχρέωση. Είναι ανάγκη οι πολίτες να κατανοήσουν ότι η ψήφος τους θα καθορίσει την πόλη στην οποία ζουν. Είναι ένα ζήτημα που τους αφορά άμεσα και παρόλο που δεν το συνειδητοποιούν, όμως οι ίδιοι αποφασίζουν  με την ψήφο τους σε ποια πόλη θέλουν να ζουν. Προσωπικά, θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις, για να υπηρετήσω τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης και θα επιδιώξω την δημιουργία μίας πιο βιώσιμης πόλης. Στόχος μου θα είναι το καλό των πολιτών.  Άλλωστε, δεν έχω κανένα προσωπικό όφελος. Ειλικρινά επιθυμώ να προσφέρω ανιδιοτελώς στην πόλη γιατί κάποτε πρέπει να πάψουμε να ενδιαφερόμαστε μόνο για μας, αλλά χρειάζεται να νοιαζόμαστε και για τους συνανθρώπους  μας. Είναι απαραίτητη η καλλιέργεια της προσφοράς και της εξωστρέφειας.

Πώς πήρατε την απόφαση για να είσαστε υποψήφια  σε αυτές τις εκλογές και γιατί με τον συνδυασμό του Γιάννη Ζαμπούκη;

Τα κριτήριά μου στηρίζονται πάντοτε στη λογική. Η προσφορά στους συμπολίτες μου είναι το κίνητρο που με οδήγησε στην απόφαση να είμαι υποψήφια στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ο Γιάννης Ζαμπούκης είναι ένα νέο άφθαρτο πρόσωπο που έχει τη θέληση και τις δυνάμεις να προσφέρει στην πόλη. Έχουμε συζητήσει τα κίνητρα και τις προθέσεις του και γι’ αυτό τάχθηκα στο πλευρό του. Το σύνθημα « Πρώτα εσύ, ο πολίτης» είναι η βάση πάνω στην οποία θα δουλέψουμε για μία καλύτερη Αλεξανδρούπολη.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του