«Όχι» στην τροπολογία για την παράταση στις καλύβες του Δέλτα

Δεν πέρασε η προτεινόμενη τροπολογία που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά , στην οποία προβλεπόταν να χορηγηθεί παράταση για την εκκρεμότητα με τις καλύβες του Δέλτα για επιπλέον 2 έτη, λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την αναστολή κατεδαφίσεων.

Σε ανακοίνωσή της η βουλευτής αναφέρει:

«Για άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε χθες, στη Βουλή των Ελλήνων, η αδιαφορία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τον Έβρο και τη Θράκη, αυτή τη φορά εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ενδεικτική των προθέσεων της κυβερνητικής πλειοψηφίας η αφωνία και η απραξία των Βουλευτών της ΝΔ στον Έβρο, σε ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία του δέλτα του Έβρου.

Τρεις μόλις ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την αναστολή των κατεδαφίσεων στις καλύβες στο δέλτα του Έβρου, των προστίμων αλλά και της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος, ο αρμόδιος Υπουργός και συνολικά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν ανέλαβαν κάποια πρωτοβουλία για την επίλυση του ζητήματος, αλλά απέρριψαν και την τροπολογία που κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου, Ν. Γκαρά, στην οποία προβλεπόταν να χορηγηθεί παράταση για την εκκρεμότητα με τις καλύβες για επιπλέον 2 έτη.

Πιο συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης υπό τον τίτλο «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις» η Βουλευτής Έβρου, Νατάσα Γκαρά, κατέθεσε βουλευτική τροπολογία με την οποία ζητούσε να δοθεί παράταση για επιπλέον 2 έτη της προθεσμίας του άρθρου 122 του Ν.4495/2017, που προέβλεπε την αναστολή προστίμων και κατεδαφίσεων των καλυβών στο δέλτα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος, με βάση την ειδική περιβαλλοντική μελέτη που εκπονείται και ανατέθηκε την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το δεδομένο ότι  03 Νοεμβρίου   λήγει η περίοδος της διετούς αναστολής, γίνεται κατανοητό ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και ο αρμόδιος Υπουργός, με την αδράνεια που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα για το θέμα, αναλαμβάνουν προσωπικά έκαστος την ευθύνη για οτιδήποτε αρνητικό προκύψει από εδώ και πέρα στην περιοχή του δέλτα του Έβρου».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του