Όλοι μαζί για τα παιδιά του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Της Κικής Ηπειρώτου

Ξεπερνά κάθε προσδοκία και συγκινεί τους ναυτοπροσκόπους της Αλεξανδρούπολης η πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για συγκέντρωση παιδικών βιβλίων με σκοπό τον εξοπλισμό της βιβλιοθήκης της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου μας.

Την ιδέα – πρόταση είχαν οι έφηβοι του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρούπολης. Άλλωστε, ο προσκοπισμός είναι συνυφασμένος με την κοινωνική προσφορά, με την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό. Αυτή η φιλοσοφία, σε συνδυασμό με τις ‘ευαίσθητες κεραίες’ των νέων ανθρώπων κάνουν τελικά, για άλλη μια φορά, θαύματα.

«Η ανταπόκριση του κόσμου έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό» σημειώνει ο αρχηγός του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρούπολης Στέλιος Καστρινίδης και σημειώνει: «Μάλιστα, δεν είναι μόνο από οικογένειες που έχουν κάποια σχέση με τον προσκοπισμό, αλλά και από πολλούς πολίτες που έμαθαν για το κάλεσμά μας και έσπευσαν να βοηθήσουν και να χαρίσουν βιβλία, αλλά και πολλά παιχνίδια για τα παιδιά».

Η δημιουργία και λειτουργία μίας παιδικής βιβλιοθήκης μέσα στο νοσοκομείο θα είναι το καλύτερο επιστέγασμα της άψογης συνεργασίας των προσκόπων με την παιδιατρική κλινική του ΠΓΝΑ, ώστε οι μικροί ασθενείς να έχουν ένα δικό τους ‘καταφύγιο’ για να περνούν ευχάριστα τις ώρες τους.

Σημειώνεται πως η συγκέντρωση παιδικών βιβλίων και παραμυθιών συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες στο κτίριο των προσκόπων κάτω στην παραλία, κάθε Κυριακή από τις 11:00 έως τη 13:00. Επίσης, με ένα προσωπικό μήνυμα στη σελίδα του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρούπολης στο facebook, για όποιον πολίτη έχει δυσκολία με τη μεταφορά του υλικού, μπορεί να υπάρξει ανάλογη συνεννόηση για τη διευκόλυνσή τους.

Πολύ μεγάλη η ανταπόκριση μικρών και μεγάλων
Γεμάτη βιβλία και αγάπη θα είναι η βιβλιοθήκη της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, μετά το κάλεσμα των ναυτοπροσκόπων

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του