Ψήφισμα αγανάκτησης του ΔΣ Σουφλίου για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουφλίου, κατά την τακτική συνεδρίασή του εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της κατάργησης του αστυνομικού τμήματος Τυχερού. Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή, με τους κατοίκους και τους φορείς να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής, σε άμεση μάλιστα σχέση με την ασφάλειά τους.

«Κόκκινο πανί» αποτελεί το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την κατάργηση ή υποβάθμιση κάποιων Αστυνομικών Τμημάτων, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων και την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού. Σημειώνεται πως πριν από εννέα μήνες, στις 17.11.2015, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουφλίου, είχε εκδώσει σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού το οποίο είχε αποσταλεί στους αρμοδίους καθώς και στους Βουλευτές του Νομού. Μάλλον όμως δεν έδωσε κανείς σημασία, όπως λένε με πικρία κάτοικοι και φορείς…

Το ψήφισμα

Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας, την πικρία μας και  την οργή μας  προς το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος,  το οποίο  μεταξύ άλλων προβλέπει και την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού, αλλά και προς την γενικότερη απαξίωση που δείχνουν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις της χώρας μας  προς την ευαίσθητη Εθνικά περιοχή μας.

Το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού καλύπτει αυτή τη στιγμή ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Τυχερού του Δήμου Σουφλίου  παρέχοντας αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους. Η σχεδιαζόμενη κατάργησή του θα είναι ένα βαρύ πλήγμα για όλο το Δήμο μας. Ο Δήμος Σουφλίου είναι ο πιο μεγάλος σε μήκος Δήμος του Νομού και η χιλιομετρική απόσταση που θα αναγκάζεται να διανύσει το περιπολικό από το Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου για τους πιο απομακρυσμένους οικισμούς του Δήμου μας στη Δ. Ε. Τυχερού είναι 25 χλμ., (ενώ από το Α.Τ. Τυχερού μόνο 10χλμ.) με προφανείς καθυστερήσεις σε επείγουσες περιπτώσεις.

Παράλληλα εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους των οικισμών Τυχερού, Φυλακτού, Λύρας, Λαγυνών, Προβατώνα, Ταύρης, Θυμαριάς και Λευκίμμης, για διάφορες υποθέσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του. Η σχεδιαζόμενη κατάργησή του θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους κατοίκους διότι θα αναγκάζονται να μετακινούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου για την εξυπηρέτησή τους, γεγονός που θα αποτελεί μεγάλη ταλαιπωρία γι αυτούς, αφού οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι και οικονομικά αδύναμοι.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν πέντε χρόνια είχε παραχωρηθεί από το Δήμο Σουφλίου οικόπεδο έκτασης 9.750τ.μ. προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βάσει της υπ’ αριθμό 201/05.07.2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου και βάσει της Υπ’ αριθμόν 13120/30.11.2012 Συμβολαιογραφικής Πρότασης Δωρεάς Κληροτεμαχίου με σκοπό την ανέγερση κτιρίου για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού, αλλά δυστυχώς καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από το Αρμόδιο Υπουργείο για την ανέγερση κτιρίου μέχρι και σήμερα.

Οι λόγοι για τους οποίους σχεδιάζεται το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού είναι άνευ ουσίας, και η ενέργεια αυτή διέπεται από επιπολαιότητα, ιδιαιτέρως αυτήν την κρίσιμη χρονική στιγμή. Η πρόταση έγινε με προχειρότητα χωρίς να υπολογίζονται οι δυσάρεστες συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης για όλη την περιοχή μας.

Η συνέχιση της λειτουργίας του Α.Τ. Τυχερού είναι άκρως αναγκαία και απαραίτητη όχι μόνο για τον Δήμο Σουφλίου αλλά και για όλο το Νομό Έβρου.

Απαιτούμε την συνέχιση λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού.

Οποιαδήποτε άλλη κίνηση δεν υπηρετεί την ασφάλεια των ακριτών κατοίκων του Δήμου Σουφλίου, αλλά και δεν είναι προς όφελος της χώρας μας.

Επιπλέον, ζητούμε από το Αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει το θέμα της στέγασης του Α.Τ. Τυχερού, στο οικόπεδο που είχαμε παραχωρήσει.

Ζητούμε τη συμπαράσταση όλων των Βουλευτών του Ν. Έβρου και τη μεσολάβησή τους, ώστε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού να παραμείνει ενεργό στη θέση του.

Δεν θα ανεχθούμε άλλη υποβάθμιση, ούτε άλλα νέα πλήγματα στον Δήμο μας.

Αν  δεν αλλάξει το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, θα προβούμε σύσσωμοι, όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Σουφλίου, σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αν τελικά δεν γίνει δεκτό το αίτημά μας, η Δημοτική Αρχή, θέλοντας να δείξει τη διάθεσή της για συνεργασία, προτείνει τη συστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, σε χώρους που θα υποδείξει ο Δήμος, ώστε να μην υπάρχει δαπάνη στέγασης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

ΚΑΛΙΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του