Χιλιάδες επισκέπτες στην παραδοσιακή «Γιορτή Μηλίνας – Γκάιντας»

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών πραγματοποιήθηκε η “Γιορτή Μηλίνας – Γκάιντας” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κίρκης τοβράδυ του Σαββάτου 20 Αυγούστου 2016. Στην εκδήλωσή συμμετείχε το χορευτικό συγκρότημα από τον χορευτικό Σύλλογο “Ακρίτες”, όπου παρουσίασαν χορούς από τη Θράκη, ενώ για μια χρονιά ακόμη το παραδοσιακό μουσικό σχήμα “Εβρίτικη Ζυγιά” έστησε ένα γνήσιο θρακιώτικο γλέντι.

Όπως σχολιάζουν οι διοργανωτές, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν την πατροπαράδοτη κιρκαλιώτικη πίτα “Μηλίνα” όπου φτιάχνεται από τα χέρια των γυναικών και την βοήθεια των ανδρών της Κίρκης… γεύτηκαν τις κρεατικές νοστιμιές και σαλάτες… γλέντησαν με άφθονο κρασί και… χόρεψαν στους ήχους της θρακιώτικης μουσικής μέχρι τις πρωινές ώρες!!!

γκάιντα

Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι και έφυγαν με την πίστη ότι η Κίρκη θα είναι πάντοτε ένα «ζωντανό χωριό». Η συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κίρκης με όσες και όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση είχε ως αποτέλεσμα την άριστη διοργάνωση της “Γιορτής Μηλίνας – Γκάιντας 2016” με την προσέλευση των χιλιάδων επισκεπτών να ικανοποιεί τους διοργανωτές και να γεμίζει χαρά τους κατοίκους που έβλεπαν το χωριό τους γεμάτο από κόσμο.

γκάιντα

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και ο εκπρόσωπος της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως π. Χαρίτων Ριζιώτης, ο Βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού ΑΜ-Θ κ. Ελένη Δημούδη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Εβρου κ. Δημήτρης Κελεμίδης, μέλη της Δημοτικής Αρχής και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Πολιτευτές , ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Καλαϊτζή, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνος Κούκουρας, το επίτιμο μέλος του Συλλόγου συγγραφέας κ. Αλέξανδρος Kαζαντζής, μέλη-φίλοι και εθελοντές του Πολιτιστικού Συλλόγου Κίρκης.

γκάιντα

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο