Χαμόγελα στο Νοσοκομείο για γραμμικό επιταχυντή και δωρεά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εγκατάσταση του νέου, σύγχρονου γραμμικού επιταχυντή που απέκτησε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, χάρις στην ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το μηχάνημα έχει τοποθετεί σε μία άνετη αίθουσα, όπου από τον Οκτώβριο, οι καρκινοπαθείς της ΑΜΘ θα πραγματοποιούν τις ακτινοθεραπείες τους σε ένα όμορφο, χαλαρό περιβάλλον, με φωτεινούς πίνακες που απεικονίζουν υπέροχες παραλίες και ένα άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της δωρεάς, όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, προηγήθηκε ένας δύσκολος αγώνας δρόμου. Οι προδιαγραφές που είχε θέσει το Ίδρυμα ήταν ιδιαίτερα αυστηρές και αφορούσαν κυρίως σε μία σειρά προσλήψεων και εκπαιδεύσεων που θα έπρεπε να γίνουν, ώστε να εξασφαλισθεί ότι το μηχάνημα δεν θα μείνει να «σκονίζεται» σε κάποια αποθήκη, αλλά θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί τους ασθενείς, εύκολα, γρήγορα και με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, με τη βοήθεια του συλλόγου καρκινοπαθών και φίλων Έβρου «ΣυνεχίΖΩ», που πίεζε και ενέπνεε προς αυτή την κατεύθυνση διαρκώς, κατάφερε να πείσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας ότι, παρά τη δεδομένη χρονική συγκυρία, θα πρέπει να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μη χάσει το νοσοκομείο και οι ασθενείς όλης της βόρειας Ελλάδας, μία δωρεά που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που στο μάξιμουμ της απόδοσής του θα μπορεί να εξυπηρετεί 70-80 άτομα την ημέρα.

«Είναι μια δωρεά εξαιρετικά σημαντική που θα αλλάξει τελείως την κατάσταση στην θεραπεία των καρκινοπαθών. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο μας και λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, εκ μέρους του νοσοκομείου και των ασθενών, στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», δήλωσε χθες ο διοικητής του ΠΓΝΕ Δημήτρης Αδαμίδης, ενώ ο Χρήστος Καθάριος από το τμήμα διαχείρισης δωρεών και το τεχνικό τμήμα του «Σταύρος Νιάρχος» σημείωσε πως η συγκεκριμένη δωρεά εντάσσεται στο πρόγραμμα δωρεάς και εγκατάστασης 10 γραμμικών επιταχυντών σε 7 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

«Βρισκόμαστε περίπου στη μέση του προγράμματος. Έχουν ήδη εγκατασταθεί 5 μηχανήματα, με αυτό της Αλεξανδρούπολης, έχει ξεκινήσει η κλινική λειτουργία άλλων 2 και μέσα στους επόμενους 2 μήνες θα ξεκινήσουν άλλα 2. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο προβλέπεται να ξεκινήσει η λειτουργία του τον Οκτώβριο και τότε θα φανεί η αξία της δωρεάς στους ασθενείς. Το όλο πρόγραμμα προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2018».

Εμφανώς συγκινημένη, η Αναστασία Σπυρίδου, από το σύλλογο «ΣυνεχίΖΩ», εξέφρασε τις θερμές τις ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλλαν για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η συγκεκριμένη δωρεά.

«Είναι πολύ μεγάλη συγκίνηση σήμερα για μας, για το σύλλογο αλλά κυρίως για τους ασθενείς που έχουν περάσει αυτή τη διαδικασία. Οι μνήμες έρχονται και ξανάρχονται και συγκρίνουμε το πριν και το μετά. Αυτή η ευλογία που έχουμε σήμερα να ζούμε αυτή την καινούρια πραγματικότητα, εδώ στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, νομίζω ότι είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που όλοι οι ασθενείς, αλλά και αυτοί που δουλεύουν τα μηχανήματα, το προσωπικό, θα τη ζήσουμε και θα μπορέσουμε να έχουμε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για μας. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ κυρίως σε αυτούς που ζήτησαν, κουράστηκαν, διεκδίκησαν και τεκμηρίωσαν αυτή τη δωρεά. Σας ευχαριστούμε κι εσάς που είστε στο πλευρό μας και μας βοηθάτε να ζήσουμε και να ζήσουμε καλά».

Εκπροσωπώντας το φορέα υλοποίησης της δωρεάς, που είναι η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, ο Γιώργος Πισσάκας εξήρε τη σημασία του αγώνα που έδωσε η Αλεξανδρούπολη για να υπάρξει αυτό το ευρύ πρόγραμμα δωρεών.

«Είναι πολύ σημαντική στιγμή για την Αλεξανδρούπολη. Γίνεται κάτι μεγαλειώδες για την ακτινοθεραπεία στην Ελλάδα και ο πρώτος σπινθήρας ξεκίνησε από τον αγώνα της Αλεξανδρούπολης. Μετά ενεργοποιήθηκε όλη η Ελλάδα. Οι δωρεές αυτές έγιναν σε 7 νοσοκομεία, όπου δεν υπήρχε κανένα σύγχρονο μηχάνημα. Στο τέλος αυτής της δωρεάς, όλη η δημόσια ακτινοθεραπεία και τα δημόσια νοσοκομεία θα έχουν σύγχρονα μηχανήματα ακτινοθεραπείας», ενώ τόνισε τη σημασία της ύπαρξης νέων μηχανημάτων στον τομέα αυτό, καθώς οι ασθενείς βγαίνουν πολύ λιγότερο «λαβωμένοι» από τη διαδικασία της ακτινοθεραπείας, με τις λιγότερες δυνατές παρενέργειες.

Σημειώνεται πως όλες οι προσλήψεις έχουν δρομολογηθεί, άμεσα θα δημοσιευτούν στο ΦΕΚ και μέσα στο καλοκαίρι θα τοποθετηθούν όλες οι ειδικότητες.

Απίστευτη δωρεά από Έλληνες του εξωτερικού για το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Σε μία συγκινητική πράξη αγάπης και μοναδικής προσφοράς προχωρά ένας σύλλογος Ελλήνων του εξωτερικού, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η δωρεά, που εκτιμάται περί τις 600.000 ευρώ, αφορά στην αντικατάσταση όλων των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με συνοδά έργα που αφορούν στη γενικότερη ανακαίνιση των χώρων της μονάδας τεχνητού νεφρού.

Για τη δωρεά μίλησε ο διοικητής του ΠΓΝΕ Δημήτρης Αδαμίδης, ο οποίος δεν έδωσε κανένα περαιτέρω στοιχείο για την ταυτότητα των δωρητών, σεβόμενος την επιθυμία τους να μην γίνει τίποτα γνωστό, πέρα από την ίδια την προσφορά τους.

«Είναι μια δωρεά από Έλληνες του εξωτερικού. Είμαστε σε διαπραγμάτευση από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβα τη διοίκηση και, πλέον, καταλήξαμε στη συμφωνία. Η δωρεά περιλαμβάνει αντικατάσταση όλων των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και ανακαίνιση συνολικά της μονάδας του νεφρού. Κι αυτή, όπως και η δωρεά του επιταχυντή του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, συνοδεύεται από κάποιες προϋποθέσεις, μια αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να λειτουργεί full time, δηλαδή σε τρεις βάρδιες, αφού τώρα λειτουργεί σε δύο, τις εκπληρώνουμε και προχωράμε. Αναμένουμε μέσα στο επόμενο μήνα να ξεκινήσουν οι εργασίες που θα κρατήσουν τρεις με τέσσερις μήνες. Είναι ένας Σύλλογος ομογενών, που θα διαθέσει 600.00 ευρώ, Έλληνες του εξωτερικού, δωρητές που θέλουν να παραμείνουν ανώνυμοι και δεν θέλουν να γίνει διαφήμιση».

1 Σχόλιο

  • Aνωνυμος
    Posted 2 Αυγούστου 2017 18:28 0Likes

    Ολη η δωρεα ειναι αξιεπαινη , αλλα οι εφημεριδες οι τοπικες να προβαλουν και τα ασχημα νεα του ΠΓΝΑ , και εννοω τον ελενγχο απο τους επιθεωρητες και την ευρεση οικονομικων προβληματων (δηλ.οικονομικης απατης-κλοπης χρηματων ) απο συγκεκριμενο γιατρο διευθυντη κλινικης του Νοσοκομειου.Αυτα να μην αγνοουνται κ. συντακτες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του