Των φρονίμων τα παιδιά… Διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Μπορεί οι δημοτικές εκλογές του 2019 να είναι ακόμη ημερολογιακά πολύ μακριά, ωστόσο, όπως λέει ο λαός, «των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Έτσι και στον Έβρο, φαίνεται πως οι πρώτες συζητήσεις έχουν ξεκινήσει, τόσο από όσους είναι ήδη στα πράγματα κι επιθυμούν να παραμείνουν σε αυτά, όσο και από τους επίδοξους, νέους διεκδικητές των δημαρχιακών θώκων.

Σε κάποιους δήμους του Έβρου επικρατεί, ακόμη, σχετική ησυχία. Σε άλλους, τα πράγματα είναι πιο … ζωηρά. Για παράδειγμα, στο δήμο Διδυμοτείχου, μιλάνε ήδη με ονόματα, δημιουργούν ομάδες και προσπαθούν να βρουν τρόπους και ρόλους για να αντιμετωπίσουν τον Παρασκευά Πατσουρίδη που, ως γνωστόν, έχει πέρα από αντιπάλους, πολλούς φίλους που πίνουν νερό στο όνομά του.

Στο δήμο Ορεστιάδας, ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης θα είναι και πάλι υποψήφιος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Το ίδιο ισχύει και για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, «Είναι στο χέρι μας» του Βαλάντη Παντσίδη, «Ορεστιάδα, τόπος να ζω» της Μαρίας Γκουγκουσκίδου και «Λαϊκή Συσπείρωση», ίσως με κάποιο άλλο πρόσωπο στη θέση του Σταμάτη Γκατζίδη, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει σημειώσει μία αξιόλογη διαδρομή στο δημοτικό συμβούλιο της Ορεστιάδας. Το μόνο ερωτηματικό αφορά στην παράταξη του πρώην δημάρχου Δημήτρη Μουζά, αφού ο νυν επικεφαλής δεν φαίνεται να έχει την πρόθεση να κατέβει για δήμαρχος, ενώ κάποια στελέχη της παράταξης ακούγεται πως κοιτούν προς Μαυρίδη κι άλλα προς περιφέρεια…

Στο δήμο Αλεξανδρούπολης, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, έχει δηλώσει δημόσια ότι επιθυμεί να διεκδικήσει άλλη μία θητεία στις επόμενες εκλογές, παρά τα όσα κατά καιρούς ψιθυρίζονται στην πόλη για στροφή του προς τη βουλή ή την περιφέρεια. Ο ίδιος, όπως κάθε πολιτικός που σχεδιάζει προσεκτικά τα επόμενα βήματά του, και παρά τον ‘αέρα’ του 56% που συχνά επικαλείται, φροντίζει, από τώρα, να βολιδοσκοπεί τον περίγυρό του και να ζυγίζει πρόσωπα και καταστάσεις, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσει τους πιθανούς μελλοντικούς του αντιπάλους. Σχόλια που ακούγονται για μια διαφαινόμενη αγωνία του δημάρχου για τη στάση που θα κρατήσουν συγκεκριμένα πρόσωπα, ακόμη και ΜΜΕ, δεν επιβεβαιώνονται από τις δικές μας πληροφορίες…

Μένοντας στον πολυπόθητο δημαρχιακό θώκο της πρωτεύουσας του Έβρου, θέμα συζήτησης έχει γίνει τις τελευταίες μέρες στα τοπικά πολιτικά ‘πηγαδάκια’ η συνάντηση ενός πρώην και ενός νυν, από διαφορετικούς κομματικούς χώρους. Ο νυν είναι δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και ο πρώην, είναι πρώην … γενικώς, αφού έχει περάσει από αρκετές θέσεις του δημόσιου βίου, τοπικά και κεντρικά. Το αν θα υπάρξει τελικά συνεργασία μεταξύ των δύο, θα το δείξει η ιστορία, αφού ως το 2019 πολλά μπορεί να αλλάξουν. Φαίνεται πάντως, πως οι δυο τους έχουν πραγματοποιήσει επαφές ακόμη και με ανθρώπους που ανήκουν στο ευρύτερο περιβάλλον της δημοτικής αρχής.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο