Το τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Ορεστιάδας

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε πρόσφατα από το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2017, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 566.820 ευρώ,. Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ Ορεστιάδας, έντονη ήταν η κριτική από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, που το καταψήφισαν και σχολίασαν επικριτικά τη γενικότερη οικονομική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και τη μείωση που παρουσιάζει χρόνο με τον χρόνο το ύψος του τεχνικού προγράμματος στον δήμο Ορεστιάδας.
«Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου είναι μειωμένο κατά 200.000 ευρώ από το αντίστοιχο του 2016», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τονίζοντας πως η κατάρτισή του έγινε «μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο που καθόρισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Το χαρακτηρίζει επίσης «βαθύτατα αντιλαϊκό» και υποστηρίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν απαντά στα τεράστια προβλήματα της περιοχής», ενώ υπενθυμίζει ότι πριν αρχίσει ο οικονομικός στραγγαλισμός των δήμων από τις κυβερνήσεις Ν. Δ.- ΠΑΣΟΚ, το 2010, το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ορεστιάδας έφτανε τα 2,5 εκ. ευρώ.
Γ.Π.

Τερματίστηκε

Τρεις βαρυποίνιτες Αλβανοί τρόφιμοι (36, 33, και 30 χρονών αντίστοιχα) είναι οι «εγκέφαλοι» της απόπειρας παράνομης εισαγωγής μεγάλης ποσότητας ηρωίνης και κάνναβης στις φυλακές Λάρισας, με drone ! Οι αστυνομικοί της Δίωξης ναρκωτικών της θεσσαλικής πρωτεύουσας σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την αντίστοιχη υπηρεσία στην Αθήνα, κατάφεραν όχι μόνο να αποτρέψουν την …πτήση των ναρκωτικών, αλλά και να συλλάβουν τους τρεις των τριών πανούργων κακοποιών.
Το «modus operandi» της συμμορίας που θέλησε να εκμεταλλευτεί και τα «πλεονεκτήματα» της νέας τεχνολογίας θυμίζει σενάριο από κινηματογραφική ταινία.
Συνεργοί των βαρυποινιτών ήταν ένας 24χρονος Αλβανός και ένας 19χρονος Έλληνας , οι οποίοι είχαν αναλάβει την αγορά και πτήση του drone πάνω από τις φυλακές της Λάρισας ενώ «βαποράκι» ήταν μια 24χρονη Ελληνίδα που μετέφερε τα ναρκωτικά από την Αθήνα στη Λάρισα με το ΚΤΕΛ.
Κ.Η.

Κρητίκαροι

Έτοιμος να ανοίξει την αγκαλιά του και να φιλοξενήσει οικογένειες προσφύγων που ζουν κάτω από αντίξοες και απαράδεκτες συνθήκες σε άλλες περιοχές, εμφανίζεται -δια των αιρετών εκπροσώπων του- ο νομός Ρεθύμνου. Οι τέσσερεις δήμαρχοι της ενδοχώρας, αλλά και η ίδια η αντιπεριφερειάρχης, συντάσσονται με την πρόταση του δημάρχου Ρεθύμνου, που λέει «ΝΑΙ» στην φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη, όμως υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η βασικότερη προϋπόθεση για την έλευση 2.000 μεταναστών, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, είναι η μίσθωση άδειων σπιτιών στην πόλη και την ενδοχώρα, ώστε να υπάρξει «διασπορά» των προσφύγων και ομαλότερη ένταξη τους στην κοινωνία. «Κόκκινη γραμμή» για τους αιρετούς του Ρεθύμνου είναι η δημιουργία μεγάλων δομών που λειτουργούν σαν στρατόπεδα συγκέντρωσης με απαράδεκτες συνθήκες. (left.gr)
Κ.Η.

Χάλασε η σούπα

Κατανοώ τις επιφυλάξεις μερικών φίλων, αλλά επιμένω ότι η απόκτηση άδειας από τον ΣΚΑΪ, σε συνδυασμό με την απουσία του Mega, είναι μια μεγάλη επιτυχία για την πολυφωνία και τον θεσμικό ρόλο των ΜΜΕ, που είναι ο έλεγχος της εξουσίας. Χώρια που χάλασε τη σούπα του Παπά για απόλυτο έλεγχο της ενημέρωσης.
Γ.Λ.

Το αρχαίο θέατρο Δήλου «ζωντανεύει»

Σε έναν ιδιαίτερα φορτισμένο συμβολικά τόπο, στο αρχαίο θέατρο της Δήλου, το οποίο οικοδόμησαν οι Δήλιοι το 3ο αι. π. Χ. ως έκφραση της ανεξαρτησίας τους, αλλά και σε ένα χώρο συνάντησης, συνύπαρξης και ανταλλαγής ποικιλόμορφων πολιτιστικών ιδιωμάτων, ανεβαίνει η παράσταση «Εκάβη, μια πρόσφυγας στη Δήλο».
Συγκεκριμένα, χθες και σήμερα, για πρώτη φορά μετά από δυο χιλιετίες σιωπής θα ακουστεί σε αυτό τον συμβολικό τόπο θεατρικός λόγος. Η παράσταση είναι μια ελάχιστη προσφορά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του Δήμου Μυκόνου στην αφύπνιση για το προσφυγικό δράμα που βιώνει η ανθρωπότητα στα νερά του Αιγαίου.
Εκεί εξάλλου, στο αρχαίο θέατρο της Δήλου, εορτάζονταν οι μεγαλύτερες γιορτές του νησιού, με φημισμένους διονυσιακούς τεχνίτες από κάθε άκρη της ελληνιστικής οικουμένης. Εκεί στεφανώνονταν οι πολυάριθμοι πρόξενοι και ευεργέτες της δηλιακής πόλεως και τελούνταν οι αγώνες της ανεξάρτητης Δήλου. Εκεί, όπου το θαλασσινό κουπί έφερε τις Τρωαδίτισσες για να ενωθούν με τις Δηλιάδες και να υμνήσουν την Άρτεμη, όπως λέει ο Ευριπίδης και όπως πληροφορεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.
Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr