Συνεργασία ΓΝΩΜΗΣ και Sonhaber Αδριανούπολης

Σημαντική και πρωτοποριακή συμφωνία συνεργασίας συνήψαν την περασμένη Παρασκευή στην Αδριανούπολη, οι εκπρόσωποι των καθημερινών εφημερίδων «ΓΝΩΜΗ» της Αλεξανδρούπολης και “Sonhaber”της Αδριανούπολης. Η συμφωνία περιλαμβάνει ανταλλαγή ειδήσεων και ρεπορτάζ που ενδιαφέρουν τις δύο γειτονικές περιοχές, προβολή των περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος στις όχθες του Έβρου, συνεργασία στον τομέα των διαφημίσεων και της προβολής επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες στους επισκέπτες των δύο περιοχών, στη σύσφιξη των σχέσεων των γειτονικών λαών και άλλα πολλά.

Από την πλευρά της ΓΝΩΜΗΣ παρουσιάστηκαν οι δύο νέες εκδόσεις που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, η freepress360ο και η τουρκόφωνη «Kalimerahaber», η οποία προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και συμφωνήθηκε να κυκλοφορεί στην περιοχή της Αδριανούπολης σαν ένθετο στο “σώμα” της Sonhaber.

Στη συνέντευξη που έδωσαν στην τοπική τηλεόραση ο παλιός και ο νέος εκδότης Γιάννης και Μάνος Λασκαράκης, εξήγησαν τους σκοπούς της συνεργασίας και τα ερεθίσματα που οδήγησαν στη ιδέα και την υλοποίηση της έκδοσης της «Kalimerhaba”. O Γιάννης Λασκαράκης μάλιστα αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, εν όψει του συνεχώς διογκούμενου ρεύματος τουριστών και προς τις δύο κατευθύνσεις. Παρουσίασε μάλιστα συνοπτικά και το πρόγραμμα για την ανάδειξη της Αρχαίας Εγνατίας, που θα αποτελέσει ένα νέο κίνητρο για την επίσκεψη των μνημείων των δύο πολιτισμών που υπάρχουν στην διαδρομή της.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο εκδότης της “Sonhaber” Ορχάν Ντογκάν, ο αρχισυντάκτης Λουτφού Καρακάς και ο δημοσιογράφος Αλή Σουντάν. Καθήκοντα διερμηνέα έκανε ο συμπολίτης μας δάσκαλος Γιασάρ Νταγλί.

Την επόμενη βδομάδα οι εκδότες της ΓΝΩΜΗΣ έχουν ραντεβού για να συναντηθούν με εφημερίδες της Κεσσάνης και του Τσανάκαλε, με σκοπό την διεύρυνση της συνεργασίας και με τοπικές εφημερίδες άλλων μεγάλων πόλεων της Ανατολικής Θράκης, με τον ίδιο σκοπό.

Οι συζητήσεις στην Αδριανούπολη έγιναν λίγες ώρες πριν εκδηλωθεί το πραξικόπημα στην Τουρκία, κάτι που ευχόμαστε να μην επηρεάσει τέτοιους είδους συνεργασίες και κυρίως την ειρηνική συμβίωση των δύο λαών. Αλλά αυτό το γεγονός ήταν η αφορμή για την έναρξη της συνεργασίας, με την διευκόλυνση των δημοσιογράφων που ήρθαν στην πόλη μας από την τουρκική εφημερίδα για την κάλυψη της δίκης των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Αλεξανδρούπολη

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο