efhmerida1

Στο δημοτικό συμβούλιο μεταφέρθηκε η κόντρα για τα LED

 «Όλα έγιναν νόμιμα, θα προσβάλουμε την απόφαση» επανέλαβε ο δήμαρχος Β. Λαμπάκης. Υψηλοί τόνοι μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης.

Στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, το οποίο συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, μεταφέρθηκε η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης για το έργο του δημοτικού φωτισμού με LED, οι όροι του διαγωνισμού για το οποίο δεν εγκρίθηκαν στην ολότητά τους από το ελεγκτικό συνέδριο.

Υπενθυμίζεται πως σημεία της διακήρυξης του σχετικού διαγωνισμού, κατά τον έλεγχο από το αρμόδιο κλιμάκιο του ελεγκτικού συνεδρίου, κρίθηκε πως περιορίζουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Ο δήμος από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι θα προσβάλλει τη συγκεκριμένη απόφαση, ενώ χθες το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να εγκρίνει την ανάθεση της εκπροσώπησης του δήμου για την υπόθεση σε δικηγόρο των Αθηνών, εξειδικευμένου, όπως ειπώθηκε σε τέτοιες υποθέσεις.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης υπεραμύνθηκε των χειρισμών της δημοτικής αρχής  για το θέμα, τονίζοντας πως όλα έγιναν σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία και οι οδηγίες της ενιαίας αρχής δημοσίων συμβάσεων. «Η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου λέει ακριβώς τα ανάποδα από αυτά που λέει η ενιαία αρχή», σχολίασε, κάνοντας εκτενή αναφορά σε όλα τα σημεία στα οποία έθεσε προσκόμματα το κλιμάκιο του ΕΣ. Μεταξύ άλλων, ο κ. Λαμπάκης σημείωσε πως για το θέμα του ελεύθερου ανταγωνισμού, στο διαγωνισμό συμμετείχαν κανονικά 5 εταιρείες, οι 3 από τις οποίες δεν προκρίθηκαν όχι επειδή δεν πληρούσαν κάποιον από τους όρους, αλλά επειδή δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα βάσει διακήρυξης έγγραφα. «Δεν αποκλείστηκε κανείς για τους λόγους που λένε, αλλά για καθαρά τυπικούς λόγους που ισχύουν σε κάθε διαγωνισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι υποστήριξε η αντιπολιτευση

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Απόστολος Φωτιάδης πρότεινε την επανάληψη του διαγωνισμού, προκειμένου να μη μείνει καμία σκιά στην  υπόθεση, παραδεχόμενος ότι η απόφαση του ΕΣ, τον «κλόνισε».

Ο Σάββας Δευτεραίος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημείωσε πως το έργο αυτό θα έπρεπε να ενταχθεί στον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να μην πληρώσει δραχμή ο φορολογούμενος πολίτης, τονίζοντας πως διαφωνεί με την λογική του δανεισμού για έργα που οφείλει να κάνει το κράτος για τους πολίτες του.

Ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» Παύλος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε ο αντιδήμαρχος ενέργειας τον Νοέμβριο του 2017 κατηγορώντας τον ίδιο για συκοφαντία και ψεύδη. Εκτίμησε πως «συζητιόμαστε σε όλη την Ελλάδα για αυτή την ιστορία», λέγοντας ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία να γίνει και πάλι ο διαγωνισμός, αφού η έκπτωση 8% που πρόσφερε η εταιρεία που πήρε το έργο είναι πολύ μικρή. Για τον δικηγόρο που έχει επιλέξει ο δήμος να τον εκπροσωπήσει είπε πως είναι διαρκώς υποψήφιος και εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Φαλέκας από την πλευρά του σημείωσε πως με αυτό το έργο ο δήμος θα εξοικονομήσει περίπου 650 χιλ ευρώ το χρόνο σε πληρωμές προς τη ΔΕΗ για το δημοτικό φωτισμό, ενώ μίλησε για μεγάλα συμφέροντα που έχασαν πολλά εκατομμύρια ευρώ από τέτοια έργα.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος απευθυνόμενος προς τον κ. Μιχαηλίδη, ζήτησε να του πει ακριβώς σε ποιο σημείο της διακήρυξης του έργου υπάρχει κάποιο αδίκημα, τονίζοντας πως αν δεν μπορεί να βρει κάτι, τότε είναι ένας τεράστιος συκοφάντης. Παράλληλα, τον κατηγόρησε πως «άγεται και φέρεται από συμφέροντα μεγαλοκαρχαριών που θέλουν να ακυρώσουν αυτή την προμήθεια».

Κική Ηπειρώτου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr