efhmerida1

Στη θέση του παραμένει το ΑΤΜ Πενταλόφου

Αμετακίνητο θα μείνει τελικά το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στον Πεντάλοφο του Έβρου. Η αρχική απόφαση της διοίκησης του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για απομάκρυνση του μηχανήματος στις 31 Οκτωβρίου, ανατράπηκε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις κατοίκων και φορέων και την παρέμβαση του δημάρχου Ορεστιάδας.

Το  ΑΤΜ του Πεντάλοφου είναι το μοναδικό που λειτουργεί στην περιοχή του Τριγώνου και εξυπηρετεί κυρίως δεκάδες συνταξιούχους, αγρότες και εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας που υπηρετούν στην περιοχή.

Όπως είναι γνωστό, από το 1984 έως το 2012 λειτουργούσε στο κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πενταλόφου υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, με το σύνολο των καταθέσεων να φτάνει περίπου τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Μετά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της τράπεζας, υπήρξε συμφωνία για τοποθέτηση ΑΤΜ στους χώρους του συνεταιρισμού. Πέντε χρόνια αργότερα, οι κάτοικοι του Πενταλόφου ενημερώθηκαν ότι το ΑΤΜ θα απομακρυνθεί, για λόγους… ασφαλείας.

Οι αντιδράσεις που καταγράφηκαν τις τελευταίες μέρες ήταν έντονες και δυναμικές. Με επιστολή του προς την Τράπεζα Πειραιώς το ΔΣ του Δημοτικού Διαμερίσματος Πενταλόφου εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση, ζητώντας την άρση της. Άλλωστε, σε περίπτωση απομάκρυνσης του ΑΤΜ, οι κάτοικοι της περιοχής θα έπρεπε να διανύουν σημαντικές αποστάσεις, είτε 30 χλμ προς τα Δίκαια είτε 50 προς την Ορεστιάδα, για να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους. Στο τραπέζι των συζητήσεων αναφορικά με τις πιθανές κινητοποιήσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν προσπαθώντας να ανατρέψουν αυτή την απόφαση ακούστηκε ακόμη και η μαζική απόσυρση καταθέσεων από τη συγκεκριμένη τράπεζα. Σε αυτή την κατεύθυνση, η επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας-Τόπος να ζω» Μαρία Γκουγκουσκίδου είχε προτείνει να πράξουν ανάλογα όλοι οι κάτοικοι του δήμου Ορεστιάδας, ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων, σχολιάζοντας: « Είναι ανάγκη επιτέλους να αρχίσουμε να αντιδρούμε μαζικά και δυναμικά σε κάθε νέα προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής μας».

Τα ευχάριστα νέα

Τελικώς, όπως ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, μετά από  συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή της τράπεζας, στον οποίο ο δήμαρχος ανέπτυξε τα επιχειρήματά του για την άρση της απόφασης απομάκρυνσης του μηχανήματος, ακολούθησε επικοινωνία με την βοηθό Γενική Διευθύντρια Βορείου Ελλάδος, η οποία, αφού κατανόησε πλήρως την επιχειρηματολογία, προέβη στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να αρθεί η απόφαση που προκάλεσε τόση αναστάτωση στην περιοχή.

«Ο Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειακό Διευθυντή της τράπεζας Πειραιώς κύριο Τσελεντάκη Θρασύβουλο και τη βοηθό Γενική Διευθύντρια Βορείου Ελλάδος κυρία Σεκέρη Αναστασία, οι οποίοι για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν εμπράκτως την άριστη και αγαστή συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο Ορεστιάδας και την Τράπεζα Πειραιώς. Τέλος, ο Δήμαρχος επικροτεί τη δυναμικότητα των κατοίκων του Πενταλόφου, με την οποία διεκδικούν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για το ακριτικό μας χωριό, σημειώνοντας ότι ενωμένοι με τους εκπροσώπους του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν να επέλθουν άμεσα και αποτελεσματικότερα τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, πάντοτε με γνώμονα το καλό του τόπου μας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr