Στη Διαύγεια ο διαγωνισμός για τη δημιουργία διοδίων στο Αρδάνιο

Στη Διαύγεια δημοσιεύτηκε η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Εγνατίας Οδού, το οποίο συνεδρίασε στις 28 Νοεμβρίου, σχετικά με το θέμα της κατασκευής διοδίων στο Αρδάνιο του Έβρου.

Πρόκειται για μία εξέλιξη, ‘για τα μάτια των θεσμών’, με φόντο την τρίτη αξιολόγηση, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, από την πρώτη στιγμή που τέθηκε θέμα δημιουργίας διοδίων στο Αρδάνιο, μετά και από τις αντιδράσεις που εξέφρασαν φορείς και κάτοικοι. Οι ίδιες αντιδράσεις υπήρξαν άλλωστε και για τον σταθμό της Μέστης, ο οποίος αν και κατασκευάστηκε στην ώρα του, δεν λειτούργησε ποτέ, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει την εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων.

Τι αναφέρει η απόφαση

Μεταξύ άλλων, στο έγγραφο της Εγνατίας Οδού, σχετικά με τον σταθμό διοδίων στο Αρδάνιο, επισημαίνεται ότι το ΔΣ αποφασίζει ομόφωνα, μεταξύ άλλων, «την κατασκευή, σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Αριθμ. ΔΝΣγ/ΦΝ 393 (ΦΕΚ 1867 Β/29-05-2017) του μετωπικού σταθμού διοδίων Αρδανίου επί του αυτοκινητοδρόμου «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ», στο οδικό τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδου κόμβου ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης και του Ανισόπεδου Κόμβου Αρδανίου με έξι (6) λωρίδες διοδίων», όπως και μίας σειράς πλευρικών σταθμών του αυτοκινητοδρόμου, με 2 στη θέση «ΒΙΠΕ Κομοτηνης/Φυλακα» και 2 στη θέση «Μέστη».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι «ο προϋπολογισμός των εργασιών κατασκευής των ως άνω σταθμών διοδίων ανέρχεται ως έγγιστα, στο ύψος των 22.800.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ). Ο Κύριος του Εργου μπορεί να ενεργοποιήσει το δικαίωμα προαίρεσης για κάποιους μόνο εκ των σταθμών διοδίων (για την περίπτωση που δεν ωριμάζουν αδειοδοτικά/μελετητικά όλοι με τον ίδιο ρυθμό). Η διάρκεια της σύμβασης προβλέπεται σε 6 μήνες».

Κική Ηπερώτου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο