Σπουδαία προσωπικότητα

Πριν από 4 χρόνια, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, ράγισε καρδιές με τη συγκίνησή του για την 4η θέση που κατέλαβε παρά την μεγάλη του προσπάθεια. Τότε ειχε πει ότι θα αποσυρθεί. Κι όμως …. 4 χρόνια αργότερα, πήρε αυτό που του άξιζε. Μετά από μια συγκλονιστική (υπερ)προσπάθεια, ο Σπύρος Γιαννιώτης πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης, χάνοντας στο χιλιοστό του δευτερολέπτου το χρυσό και παρότι μετρήθηκε ίδιο χρόνο με τον νικητή.

Για μένα, ο Γιαννιώτης είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού . Για το πείσμα, το κουράγιο, τη δύναμη, τις επιτυχίες του στο νερό, αλλά το κυριότερο, για το ήθος του, το οποίο φάνηκε στις μετέπειτα δηλώσεις του. Θα μπορούσε να έχει έπαρση , να εκφράσει παράπονα για την «τύχη» , για «κάτι στραβό». Κι όμως… έδειξε σεβασμό στον αντίπαλό του, αναγνώρισε τη νίκη του. Δείχνει πολλά αυτο για τη σπουδαία του προσωπικότητα. Είναι κορυφαίος αθλητής και το δείχνει …. και στην μάχη του στο νερό και στις σπουδαίες δηλώσεις του …. Του αξίζει απεριόριστος σεβασμός.
Γ.Π.

Εκδήλωση Δήμου Ορεστιάδας για την ανάπτυξη

Σε συνεργασία με το Δήμο Ορεστιάδας η εταιρία Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Εβρου Α.Ε.  διοργανώνει την Τετάρτη 17-08-2016 και ώρα 20:00 κεντρική ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Πολύκεντρου του Δήμου Ορεστιάδας, οδός Κων/πόλεως 59, Ορεστιάδα, με θέμα: «Διαμόρφωση της στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης CLLD LEADER Βορείου Εβρου».
Στελέχη της Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε. θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα CLLD στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με την εκδήλωση να έχει ως στόχο την ευρεία δημοσιοποίηση του προγράμματος, την υποβολή προτάσεων, απόψεων, ιδεών καθώς και την καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Γ.Π.

Παιδικοί σταθμοί μέσω ΕΣΠΑ

Σήμερα Τετάρτη 17 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα που καταρτίζονται από την ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ ανά Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Οι αιτούντες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την κατάσταση της αίτησής τους – προσωρινά αποτελέσματα – σε ειδική εφαρμογή που θα αναρτηθεί την ημέρα έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ, με την εισαγωγή του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ που αναφέρονται στην αίτηση συμμετοχής του κάθε υποψηφίου.
Γ.Π.

Και λέγε, λέγε

Σε διάψευση των πληροφοριών περί μεταφοράς 3.000 προσφύγων από τη Γερμανία στην Κρήτη προχώρησε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Γιοχάνες Ντίμροτ, ενώ ανάλογη διάψευση υπήρχε την Κυριακή και από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

«Αυτήν τη στιγμή δεν πραγματοποιούνται επαναπροωθήσεις προσφύγων σύμφωνα με το Δουβλίνο ΙΙΙ από τη Γερμανία προς την Ελλάδα» δήλωσε ο Ντίμροτ.«Δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό εκτός από το ότι γνωρίζετε τις ισχύουσες αποφάσεις. Λόγω των οδηγιών, ειδικά του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, αυτήν τη στιγμή εξαιτίας των συστημικών, ας πούμε ανεπαρκειών, στο ελληνικό σύστημα ασύλου, δεν πραγματοποιούνται επαναπροωθήσεις σύμφωνα με το Δουβλίνο ΙΙΙ προς την Ελλάδα. Αυτό το μέτρο έχει αποφασιστεί για άλλη μια φορά και έχει παραταθεί» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δεν έχει ακόμη επιτευχθεί μια κατάσταση η οποία να επιτρέπει και πάλι νομικά την επαναπροώθηση.

Αυτά από Γερμανία μεριά . Στην Ελλάδα και τα ΜΜΜΕ γης, ισχύει το λέγε λέγε, κάτι θα μείνει.

Γ.Π.

DW: Έλληνες οπλίτες στον γερμανικό στρατό;

Μία ρηξικέλευθη πρόταση: η γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτείνει να ενταχθούν στο γερμανικό στρατό επαγγελματίες οπλίτες από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ. Μετά τις τελευταίες επιθέσεις σε Γαλλία και Γερμανία αναζωπυρώνεται η συζήτηση για ενδεχόμενη συμμετοχή του γερμανικού στρατού, της Bundeswehr, στις προσπάθειες για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων στο εσωτερικό της χώρας. Ήδη γίνονται κοινές ασκήσεις αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων. Σε λίγα χρόνια δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν στις ασκήσεις και στρατιωτικοί από την Πορτογαλία ή την Ελλάδα, αν υλοποιηθούν τελικά τα σχέδια της υπουργού Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, την οποία ενέκρινε η κυβέρνηση Μέρκελ στα μέσα Ιουλίου, το «ανοιγμα» των ενόπλων δυνάμεων για πολίτες, άνδρες και γυναίκες, από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ «όχι μόνο θα συνέβαλε αποφασιστικά στην ανανέωση του προσωπικού της Bundeswehr, αλλά θα αποτελούσε και ένα ισχυρό μήνυμα ευρωπαϊκής προοπτικής». Η Bundeswehr θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά το δυναμικό της, που ανέρχεται σήμερα, περιλαμβανομένων των εφέδρων, σε 170.000 οπλίτες και παράλληλα να ανοίξει τον δρόμο για τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού. Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του