Σημαντική ανανέωση του στόλου του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέσω ΤΑΡ

 Την προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού, αξίας 1,9 εκ ευρώ, ζητά από την εταιρεία του αγωγού ο Δήμος. Στα πλαίσια των αντισταθμιστικών οφελών, που αποφασίστηκε να είναι, κυρίως, εξοπλισμός.

 Σημαντικές ελλείψεις στον τομέα του εξοπλισμού του επιχειρεί να καλύψει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, εκμεταλλευόμενος τα κονδύλια που θα διαθέσει η εταιρεία του αγωγού ΤΑΡ, ως αντισταθμιστικά οφέλη για όλες τις περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός.

Αρχικά, η εταιρεία του ΤΑΡ είχε ανακοινώσει πως προτίθεται να χρηματοδοτήσει έργα, τα οποία θα της προτείνουν οι δήμοι και οι περιφέρειες. Ο δήμος Αλεξανδρούπολης είχε προτείνει την κατασκευή του δημοτικού σφαγείου στις Φέρες, πρόταση που δεν εγκρίθηκε από την εταιρεία. Τελικώς, μετά από συνεννόηση και με τους περιφερειάρχες, αποφασίστηκε να δοθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν σε κάθε περιοχή για την προμήθεια εξοπλισμού, κυρίως για οχήματα και μηχανήματα, δίχως να αποκλείονται και κάποια μικρά έργα.

Στο δήμο Αλεξανδρούπολης αντιστοιχεί ποσό ύψους 1,9 εκατομμυρίων ευρώ. Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης κατέθεσε υπόψιν του δημοτικού συμβουλίου την πρόταση του δήμου προς τον ΤΑΡ, η οποία περιλαμβάνει την προμήθεια: μίας τσάπας, ενός απορριμματοφόρου οχήματος, ενός φορτηγού, μίας επικαθήμενης πλατφόρμας μεταφοράς βαρέων οχημάτων, ενός μηχανήματος παρασκευής ασφάλτου και ενός σαρώθρου.

Επιπλέον, ο δήμος διεκδικεί την αντικατάσταση του αρδευτικού δικτύου στον Πέπλο, με 700.000 ευρώ και τη χρηματοδότηση της γεώτρησης στο γεωθερμικό πεδίο για 180.000 ευρώ. «Θα ανανεωθεί σε σημαντικό βαθμό ο στόλος του δήμου και θα βελτιώσουμε τις υπηρεσίας μας στην καθαριότητα, το πράσινο και άλλους τομείς», ανέφερε ο κ. Λαμπάκης.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr