Πρωτοπορεί η Μαΐστρος για τα αδέσποτα!

Ποτίστρες τοποθετήθηκαν σε δύο σημεία του οικισμού προκειμένου να ξεδιψούν οι τετράποδοι φίλοι μας – Οι Δήμοι οφείλουν να ενισχύουν και να υποστηρίζουν το έργο των εθελοντών, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας, μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, σε όσους, κατά καιρούς, ζητούν επιχειρήσεις-σκούπα εναντίον των αδέσποτων

Το μήνυμα ότι τα αδέσποτα ζώα είναι μέρος της «πανίδας» των πόλεών μας και είναι πιο ευτυχισμένα και επομένως, ήρεμα, όταν είναι ταϊσμένα και ποτισμένα, παρά όταν γυρνούν ταλαιπωρημένα και εκδιωγμένα από παντού, στέλνουν οι φορείς της Μαΐστρου με την τοποθέτηση ποτίστρων σε δύο σημεία του οικισμού. Σε μία περίοδο που ο υδράργυρος χτυπάει «κόκκινο», πρόκειται για μία σωτήρια, αν και αυτονόητη κίνηση, στην  οποία έχουν προχωρήσει πολλοί δήμοι ανά την Ελλάδα. Ποτίστρες και ταΐστρες είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν και σε άλλες περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αφού το ζήτημα των αδέσποτων, αποδεδειγμένα, δεν είναι κάτι που κρύβεται κάτω από το χαλί, ούτε λύνεται με μαγικό τρόπο.

Οι φιλόζωοι εθελοντές ταΐζουν καθημερινά εκατοντάδες αδέσποτα, σε όλη την έκταση του Δήμου, δεν είναι όμως αρκετοί, καθώς οι ανάγκες τούς ξεπερνούν συνεχώς. Οι επιτήδειοι που κατά καιρούς δηλητηριάζουν ή εγκαταλείπουν αδέσποτα ζώα, δεν είναι η πλειοψηφία στην τοπική μας κοινωνία και δεν πρέπει να γίνουν. Οι Δήμοι οφείλουν να ενισχύουν και να υποστηρίζουν το έργο των εθελοντών, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας, μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, σεόσους, κατά καιρούς, ζητούν επιχειρήσεις-σκούπα εναντίον των αδέσποτων.

«Η αξίας της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων, η ενημέρωση των κατόχων σκύλων για τις νομικές τους υποχρεώσεις, η υποστήριξη και εφαρμογή των νόμων και οι βιωματικές εκπαιδεύσεις – ενημερώσεις συμπεριφοράς σκύλων που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με φιλοζωικές ομάδες και συλλόγους, είναι στόχοι που έχουν τεθεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου και υλοποιούνται σταδιακά» αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος της Μαΐστρου Γιάννης Ναϊτίδης. «Χρειάζεται να δούμε αυτά που μας ενώνουν μαζί τους και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Έτσι μόνο θα σεβαστούμε την ύπαρξή τους, τη ζήση τους και θα αναγνωρίσουμε το δικαίωμα τους στη ζωή. Τέλος ευχαριστούμε το κατάστημα Happy-Pets – Dogsacademy για την άμεση ανταπόκριση και την ευγενική του προσφορά».

Κ.Η.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του