Πρωταγωνίστριες και αυτό το καλοκαίρι Καβάλα και Θάσος

Αυξημένη τουριστική κίνηση περιμένει η περιφέρεια ΑΜΘ, ενώ… επιθυμεί να καταστούν προορισμοί και οι υπόλοιπες περιοχές της ΑΜΘ.

Την ίδια στιγμή, επενδυτικό ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων, κτημάτων και αγροτεμαχίων τόσο στην Καβάλα, όσο και στη Θάσο, επιδεικνύουν βαλκάνιοι επιχειρηματίες.

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των επαγγελματιών του Έβρου που ασχολούνται και επωφελούνται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, από τον τουρισμό. Την ίδια στιγμή, Θάσος και Καβάλα ετοιμάζονται να πάρουν και φέτος το καλοκαίρι τη μερίδα του λέοντος, σε ό,τι αφορά τους ξένους τουρίστες, τόσο από τα Βαλκάνια, όσο και από τη Ρωσία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, ακόμη και τη Σκανδιναβία.

Δυστυχώς, τα παράπονα που κατά καιρούς εκφράζουν οι επαγγελματίες φαίνεται πως έχουν βάση, αφού οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τη Θράκη και τον Έβρο, ρίχνοντας το βάρος της προβολής στην Καβάλα και τη Θάσο, την στιγμή που είναι αδιαμφισβήτητη η τουριστική υπεροχή τους και που θα πίστευε κανείς πως θα μπορούσε να στραφούν οι προσπάθειες προς άλλες περιοχές.

«Πετάει» το αεροδρόμιο της Καβάλας

Θλίψη προκαλούν και οι συγκρίσεις μεταξύ Καβάλας και Αλεξανδρούπολης σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις των λιμανιών και των αεροδρομίων τους. Η σύνδεση της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης με το Λαύριο, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως καλή είδηση, τουριστικά, ενώ αναπάντητο μένει, για την ώρα, το αίτημα για σύνδεση με τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου.

Κι ενώ η Αλεξανδρούπολη αναμένει ακόμη να οριστικοποιηθεί η σύνδεσή της με την Αγία Πετρούπολη, το αεροδρόμιο της Καβάλας περιμένει τουρίστες όχι μόνο από Ρωσία, αλλά κι από Σουηδία, Αυστρία, Γερμανία, Αγγλία, Ελβετία, Φινλανδία, Τσεχία, Πολωνία κλπ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου για θέματα τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ Μιχάλη Αμοιρίδη στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με εκπροσώπους τουριστικών Οργανισμών, αλλά και αεροπορικών εταιρειών από Σκανδιναβικές χώρες, επιβεβαιώθηκε η ανοδική πορεία που υπάρχει προς την περιφέρεια, με κυρίαρχο προορισμό την Θάσο.

«Αποφασίσαμε να δουλέψουμε παράλληλα φέτος έτσι ώστε το 2018 να διατηρηθεί και να ενδυναμωθεί αυτός ο προορισμός, ενώ θέσαμε ως αίτημα ότι, επιθυμούμε να καταστούν προορισμοί με διανυκτερεύσεις η Αλεξανδρούπολη, η Σαμοθράκη και η Καβάλα», ανέφερε ο κ. Αμοιρίδης.

Ενδιαφέρον Βαλκάνιων για τη Θάσο

Επενδυτικό ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων, κτημάτων και αγροτεμαχίων τόσο στην Καβάλα, όσο και στη Θάσο, επιδεικνύουν Βούλγαροι, Τούρκοι αλλά και Ρουμάνοι επιχειρηματίες, παρότι οι κρούσεις τους για αγορές συχνά δεν καταλήγουν σε συμβόλαια, λόγω της απροθυμίας των κατοίκων στο νησί να πουλήσουν σε χαμηλές τιμές.
Η στροφή πολλών Βούλγαρων επενδυτών στη χρηματοδότηση τουριστικών έργων στην περιοχή της Θάσου είναι ένα φαινόμενο που άρχισε να εκδηλώνεται τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα πέρυσι το καλοκαίρι να εγκαινιαστεί και να λειτουργήσει στο νότιο μέρος του νησιού, στις Αλυκές, μια από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες βουλγαρικών συμφερόντων στο νησί. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη νέα τουριστική επένδυση, μικρότερης έκτασης, στην περιοχή της Χρυσής Αμμουδιάς, που θεωρείται μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας.


Ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στο ΑΠΕ–ΜΠΕ, επιβεβαιώνει το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, που έχει εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια κυρίως από Βούλγαρους να επενδύσουν στο νησί, πλην όμως επισημαίνει ότι “αυτό το ενδιαφέρον δεν μεταφράζεται πάντα σε νούμερα, καθώς σε λίγες περιπτώσεις ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πώλησης ανάμεσα στον ιδιοκτήτη και τον ενδιαφερόμενο επενδυτή”. “Οι κάτοικοι της Θάσου”, σημειώνει ο δήμαρχος του νησιού, “δεν πουλούν εύκολα γη και γι’ αυτό παρόλη την κρίση δεν υπάρχει πτώση των τιμών.

Χειμωνιάτικα… πληρότητα 100% στα ξενοδοχεία της Καβάλας

Πληρότητα 100% θα έχουν στο τέλος της εβδομάδας τα ξενοδοχεία της Καβάλας λόγω της διεξαγωγής στο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κολύμβησης Βορείου Ελλάδος! Οι αρχικές εκτιμήσεις, που χαρακτηρίστηκαν από ορισμένους ως αισιόδοξες, που μιλούσαν για παρουσία 1800 ανθρώπων (αθλητών, συνοδών αλλά και γονέων) ξεπεράστηκαν από την πραγματικότητα μιας και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει και μπορεί να ξεπεράσει τους 2000! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνθρωποι του Δήμου προσπαθούσαν χθες το απόγευμα να βρουν ένα δωμάτιο για ένα μέλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, αλλά η αποστολή αυτή αποδείχτηκε πολύ δύσκολη! Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες ομάδες που δεν φρόντισαν να κλείσουν νωρίς δωμάτια αναγκάστηκαν να πάνε σε ξενοδοχεία της Δράμας!  Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί το τριήμερο 17 έως 19 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Καβάλας και είναι το πρώτο από μια σειρά μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που θα γίνουν μέχρι τον Μάιο! (kavalapost.gr)

Οι εκτιμήσεις του Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού  Μ. Αμοιρίδη

Αυξημένη θα είναι η τουριστική κίνηση στην περιοχής μας για το 2017 από όλη την Ευρώπη. Την εκτίμηση αυτή έκανε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αρμόδιος για θέματα τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Aνατολικής Μακεδονίας και Θράκης Μιχάλης Αμοιρίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αμοιρίδη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με εκπροσώπους τουριστικών Οργανισμών ,αλλά και αεροπορικών εταιρειών από Σκανδιναβικές χώρες ,επιβεβαιώθηκε η ανοδική πορεία που υπάρχει προς την περιφέρεια με κυρίαρχο προορισμό την Θάσο. «Αποφασίσαμε να δουλέψουμε παράλληλα φέτος έτσι ώστε το 2018 να διατηρηθεί και να ενδυναμωθεί αυτός ο προορισμός, ενώ θέσαμε ως αίτημα ότι, επιθυμούμε να καταστούν προορισμοί με διανυκτερεύσεις η Αλεξανδρούπολη , η Σαμοθράκη ,και η Καβάλα» είπε ο κ. Αμοιρίδης και πρόσθεσε : «τον Ιούνιο αναμένεται να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στην περιοχή κορυφαία στελέχη από Σκανδιναβικές χώρες της εταιρείας Ving.

«Στόχος της Π-ΑΜΘ είναι να αναπροσαρμόσει το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής και να καταστήσει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε«τουριστικό προορισμό αριστείας,» είπε ο κ. Αμοιρίδης και διευκρίνισε:« η ΑΜ-Θ δεν είναι ένας προορισμός μαζικού τουρισμού όπως είναι η Κρήτη ,η Ρόδος ,αλλά ένας προορισμός που μπορεί να έχει ήπια τουριστική ανάπτυξη και αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουμε έναντι άλλων αναγνωρισμένων προορισμών ότι, έχουμε διατηρήσει την αυθεντικότητα ,τόσο πολιτιστικά, γαστρονομικά, αλλά και σαν κοινωνία,» και κατέληξε : «τα κυρίαρχα που πρέπει να βασιστούμε είναι ο πολιτισμός ,η φύση, ο ξεχωριστός χαρακτήρας του τόπου και όλα αυτά συνθέτουν έναν προορισμό ο οποίος έχει ήπια τουριστική ανάπτυξη και μπορεί να προσελκύσει κόσμο υψηλής ποιότητας και επιπέδου.»

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του