«Ποδαρικό» με εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

 Τα LED έφεραν και πάλι διαφωνίες μεταξύ της δημοτικής αρχής και της παράταξης «ΑΝΑΣΑ». «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» το όνομα του νέου κολυμβητηρίου – 100 χιλ ευρώ για τον Εθνικό.

Την πρώτη έντονη διαφωνία της νέας χρονιάς έφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, το απόγευμα της Δευτέρας, το μεγάλο έργο της προμήθειας και εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED στην πόλη και τους οικισμούς του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Αφορμή ήταν το σχετικό αίτημα για ενημέρωση επί του θέματος από τον επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Παύλο Μιχαηλίδη, ο οποίος προσκόμισε επιστολή-καταγγελία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ). Στην επιστολή ο Σύνδεσμος ζητά από τους δήμους Θερμαϊκού, Θάσου και Αλεξανδρούπολης να ακυρωθούν οι «φωτογραφικοί» διαγωνισμοί προμήθειας LED, καθώς, όπως υποστηρίζει, πρόκειται για «έργα», και όχι για «προμήθειες», όπως αναφέρουν οι δήμοι, αφήνοντας υπονοούμενα σχετικά  με τους όρους και τις συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί κάποιος να συμμετέχει στον διαγωνισμό, υποστηρίζοντας πως «είναι σκανδαλωδώς λεπτομερείς».

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, απαντώντας, σημείωσε πως πρόκειται για προμήθεια και όχι έργο, καθώς πρόκειται για μία πολύ μεγάλη αγορά και τοποθέτηση φωτιστικών και λαμπτήρων LED για όλους τους δρόμους των οικισμών Φερών και Αλεξανδρούπολης, κάτι για το οποίο, όπως τόνισε, είναι σαφής και η νομοθεσία που διαχωρίζει το διαγωνισμό για προμήθεια αντικειμένων από το διαγωνισμό για υλοποίηση τεχνικού έργου. Απέδωσε τις αντιδράσεις του συνδέσμου στο γεγονός ότι «κάποιοι μεγαλοεργολάβοι είδαν ότι θα χάσουν όλες αυτές τις προμήθειες, τα έργα των πολλών εκατομμυρίων… Είδαν λοιπόν ότι δεν μπορούν να μπουν στο παιχνίδι αυτό και να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς των πολλών εκατομμυρίων με αποτέλεσμα να κάνουν μία προσπάθεια μάταιη στέλνοντας επιστολές, απεγνωσμένα και χωρίς λογική και νομική βάση προκειμένου να ματαιώσουν αυτούς τους διαγωνισμούς».

Υπενθύμισε ότι το έργο υπερψήφισε και ο ίδιος ο κ. Μιχαηλίδης, ενώ έχει λάβει την έγκριση και της Αποκεντρωμένης που είναι αρμόδια για τον έλεγχο της νομιμότητας για κάθε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και των οργάνων του.

Κατηγόρησε τον κ. Μιχαηλίδη ότι προκειμένου να χτυπήσει τη δημοτική αρχή χρησιμοποιεί ο,τιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή του, ακόμη και όταν πρόκειται για συμφέροντα μεγαλοεργολάβων, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο κ. Μιχαηλίδης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού μετά την τοποθέτηση του δημάρχου, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση στην αίθουσα.

«Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» το νέο Κολυμβητήριο

Την ομόφωνη έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, όπως αναμενόταν, έλαβε και επίσημα η πρόταση της δημοτικής αρχής να δώσει το όνομα του παραολυμπιονίκη Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη στο (όχι και τόσο νέο πια) κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης.

Όπως σημείωσε ο κ. Λαμπάκης, είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο δήμος για αυτόν τον νέο αθλητή, ο οποίος με το παράδειγμα, τη δύναμη και το ταλέντο του μας έκανε περήφανους και ξακουστούς στα πέρατα της γης. «Με τη σφυρηλατημένη προσωπικότητα και το ήθος του μας εξέπληξε όλους.. είναι ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος και αθλητής, τον οποίο αγαπώ, τιμώ, σέβομαι και προσκυνώ», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Συμπληρωματικά, ο αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης σημείωσε πως η κίνηση αυτή είναι συμβολική και τιμά και όλα τα άτομα με αναπηρίες, τους καθημερινούς και πραγματικούς ήρωες αυτής της χώρας. Ο δημοτικός συμβούλος και παλιός καθηγητής του Δημοσθένη Γιάννης Καρυπίδης εκτίμησε πως θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες και δόξες τα επόμενα χρόνια από αυτό τον αθλητή, τονίζοντας ωστόσο πως θα πρέπει η πολιτεία να τον στηρίξει και να μην επαναλάβει λάθη με άλλους ολυμπιονίκες όταν αυτοί έφυγαν από το  κάδρο της επικαιρότητας.

100.000 ευρώ το 2018 για τον Εθνικό

Στήριξη στον Εθνικό θα προσφέρει και το 2018 το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, με το ποσό, συνολικά για όλο το έτος, των 100.000 ευρώ. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας εγκρίθηκε η επιχορήγηση των πρώτων 25.000 ευρώ και σε επόμενη συνεδρίαση, όπως ειπώθηκε, θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την πολιτική των επιχορηγήσεων γενικότερα. Όπως είναι γνωστό, οι ανάγκες ειδικά στο τμήμα του βόλεϊ είναι αυξημένες, ενώ ο κ. Λαμπάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «εγκρίνουμε αυτά τα χρήματα, προκειμένου να συνεχίσει ο Εθνικός να αγωνίζεται στην α’ κατηγορία και να μας κάνει υπερήφανους».

 Κική Ηπειρώτου

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο