efhmerida1

«Πλημμύρα» τουριστών από Τουρκία το Σαββατοκύριακο

«Ταβάνι» χτύπησαν το Σαββατοκύριακο οι αφίξεις κυρίως Τούρκων, αλλά και πολλών Βούλγαρων που επισκέφθηκαν την Αλεξανδρούπολη, «πλημυρίζοντας» τα ξενοδοχεία, τα καταστήματα και τους δρόμους της πόλης.

Η μεγάλη αυτή ροή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε κάποιες δυσλειτουργίες στα σύνορα, ωστόσο, χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών και του υπόλοιπου προσωπικού στα τελωνεία Κήπων και Καστανεών η ταλαιπωρία των επισκεπτών μας ήταν, τελικά, η μικρότερη δυνατή.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, την αντίστοιχη περίοδο, κατά την οποία οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν τη λήξη του ραμαζανιού, συνδυάζοντας το σημαντικό αυτό γεγονός με κοντινές αποδράσεις, είχαν φτάσει στην περιοχή μας περίπου 26.000 Τούρκοι. Αυτός ο αριθμός, σύμφωνα και με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, αναμένεται ότι θα ξεπεραστεί μέσα στη βδομάδα, όταν θα έχει οριστικά διαμορφωθεί η εικόνα της μεγάλης, φετινής «εξόδου».

Χθες το πρωί, οι οδικές αφίξεις στους  Κήπους διαμορφώνονταν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ωστόσο ο ροή συνεχίζονταν με αμείωτους ρυθμούς. Πιο συγκεκριμένα, για την περίοδο από Πέμπτη 22.06 έως Κυριακή 25.06.2017 υπολογίζεται ότι εισήλθαν στην χώρα από τους Κήπους 26.000 άτομα, από τους οποίους οι 15.500 ήταν Τούρκοι πολίτες, ενώ τα λεωφορεία για το ίδιο χρονικό διάστημα ανέρχονται σε 167 με τα 107 να είναι τουριστικά.

«Φαίνεται  ότι μεσοβδόμαδα ο αριθμός των οδικών αφίξεων στους Κήπους θα ξεπεράσει αυτόν της αντίστοιχης περυσινής περιόδου», ανέφερε ο κ. Χατζημιχαήλ, ενώ εξήρε το έργο των υπαλλήλων στο τελωνείο: «Για άλλη μία φορά θερμά συγχαρητήρια στους αστυνομικούς και τελωνειακούς υπαλλήλους και αξιωματικούς των Κήπων οι οποίοι -δεδομένων των μέσων που διαθέτουν και των υποδομών που εργάζονται- υπερέβαλαν εαυτούς και κατάφεραν να εξυπηρετήσουν τους τεράστιους όγκους επισκεπτών. Έπεται λαμπρή συνέχεια των οδικών αφίξεων από την Τουρκία το φετινό καλοκαίρι».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των ξενοδόχων της  Θράκης Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ» εκτίμησε ότι οι αφίξεις ξένων επισκεπτών στην περιοχή μας ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρώτη φορά χρειάστηκε να λειτουργήσουν 4 παράλληλες λωρίδες για την εξυπηρέτηση των ΙΧ.

Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια των υπαλλήλων στα τελωνεία, που, παρά τις δύσκολες συνθήκες και τα πενιχρά μέσα, μας έβγαλαν «ασπροπρόσωπους». Προειδοποίησε ωστόσο ότι δεν θα πρέπει κανείς να εφησυχάσει και ως τις αρχές Σεπτέμβρη να υπάρχει αυτή η στελέχωση στους συνοριακούς μας σταθμούς, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Παράλληλα,  ο κ. Χατζηκωνσταντίνου έκανε λόγο για δικαίωση του κλάδου του που διαχρονικά υποστηρίζει πως ο καλός, ποιοτικά, Τούρκος τουρίστας προτιμά να χρησιμοποιεί την Εγνατία και να ταξιδεύει οδικώς, πραγματοποιώντας στάσεις και εξερευνώντας διάφορες περιοχές της διαδρομής του.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr