efhmerida1

«Πετάει» το Ουρολογικό Τμήμα του ΕΣΥ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Αύξηση εξετασθέντων ασθενών στα Εξωτερικά Ιατρεία κατά 41%, νοσηλευθέντων κατά 139%, χειρουργείων κατά 25%, με παράλληλη μείωση του χρόνου νοσηλείας κατά 55% και της μέσης δαπάνης ανά ασθενή κατά 56%.

Αυτοί είναι μερικοί από τους εντυπωσιακούς αριθμούς που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση του ΠΓΝΕ για τις επιδόσεις του Ουρολογικού Τμήματος του ΕΣΥ, που μέχρι πριν από περίπου ένα χρόνο είχε απομείνει με μόλις έναν γιατρό…

«Όταν τον Απρίλιο του 2017 το Ουρολογικό Τμήμα ΕΣΥ έμεινε με 1 μόνο γιατρό λόγω διορισμού του τότε διευθυντή σε άλλο νοσοκομείο, πολλοί έσπευσαν να ονειρευτούν το κλείσιμο του τμήματος. Η Διοίκηση πήρε τότε τη θαρραλέα απόφαση να μετακινήσει 1 γιατρό ΕΣΥ με βαθμό διευθυντή από την Πανεπιστημιακή Ουρολογική (στην οποία υπηρετούσαν πλην των πανεπιστημιακών και 2 γιατροί ΕΣΥ) και να του αναθέσει τη διεύθυνση του τμήματος» σημειώνει ο διοικητής του ΠΓΝΕ Δημήτρης Αδαμίδης.

Όπως επισημαίνεται, 1 χρόνο μετά, αυξήθηκε δραματικά η παραγωγικότητα του τμήματος: αύξηση εξετασθέντων στα Εξωτερικά Ιατρεία κατά 41%, ενδοσκοπήσεων 47%, νοσηλευθέντων 139%, χειρουργείων 25%, σηπτικών χειρουργείων 567%, ενώ μειώθηκε ο μέσος χρόνος νοσηλείας κατά 55% και η μέση δαπάνη ανά ασθενή κατά 56%. Επίσης λειτούργησε σε εβδομαδιαία βάση (μέχρι το διορισμό ουρολόγου στο Διδ/χο) εξωτερικό ιατρείο στο Γ.Ν.Διδ/χου.

«Η υποδειγματική λειτουργία του τμήματος και η άριστη συνεργασία μεταξύ Ουρολογικού ΕΣΥ και Πανεπιστημιακής Ουρολογικής έγινε πόλος έλξης νέων γιατρών (1 επικουρικού και 1 ειδικευόμενου). Το αποτέλεσμα είναι πλέον ορατό: η βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Συγχαρητήρια! Ας αποτελέσει ακόμα ένα παράδειγμα» καταλήγει η διοίκηση.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών  

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται από το 1965 σε όλο τον κόσμο κάθε 12η Μαΐου, την επέτειο της γέννησης της Florence Nightingale η οποία επηρέασε και σημάδεψε το σύγχρονο υγειονομικό σύστημα αφού το έργο της θεωρείται η αρχή μιας νέας εποχής στην ιστορία της Νοσηλευτικής Επιστήμης.

Το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (International Council of Nurses-ICN) προσέδωσε στη μέρα για τη φετινή χρονιά το θέμα «Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΠΡΟΣΒΑΣΗ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ». Οι Νοσηλευτές αναλαμβάνουν κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο σε όλες τις βαθμίδες φροντίδας Υγείας, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και δρώντας με γνώμονα τις αξίες για προαγωγή της συνεχούς εξέλιξης.

Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας, η Νοσηλευτική Υπηρεσία διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή 11 Μαΐου και ώρα 10.00 πμ στο χώρο του κεντρικού αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, με θέμα: “Ασθενής κι Επαγγελματίες Υγείας, γεφυρώνοντας σχέσεις επικοινωνίας”. Η εκδήλωση, απευθύνεται σε όλους τους άμεσα και έμμεσα ενδιαφερόμενους και είναι ανοιχτή στο κοινό.

«Σας προσκαλούμε  να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση, αφιερωμένη σε όλο το Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου για την αδιάκοπη και ουσιαστική προσφορά του στο χώρο της Υγείας» επισημαίνεται στο κάλεσμα του Γραφείου Εκπαίδευσης του Π.Γ.Ν.Ε.

Επιμέλεια:  Κική Ηπειρώτου

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr