Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση  “Αλμανάκ” από τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου

Παρουσιάστηκε την Δευτέρα  η θεατρική παράσταση  “Αλμανάκ” από τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται για τα Ελευθέρια και παράλληλα τα 98 χρόνια από την ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό.
Το Δημοτικό Θέατρο γέμισε χαρούμενες φωνές από το ιδιαίτερα ένθερμο κοινό που ήρθε να απολαύσει κ να στηρίξει τους μαθητές – ηθοποιούς.  Και η αλήθεια είναι ότι όντως τους απολαύσαμε όλοι όσοι βρισκόμασταν εκεί.
Αρχικά, λίγα λόγια για το έργο. Το “Αλμανάκ” της Μαριαννας Κάλμπαρη ειναι ενα συγχρονο και εξαιρετικά καλογραμμένο θεατρικο που μιλαει για την οικονομική, κοινωνική και συναισθηματική κρίση που βιώνουμε όλοι- λίγο πολύ- τα τελευταία οχτώ χρόνια. Τα παιδια με την αρωγή και καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών – σκηνοθετών απέδωσαν άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με περισσή ευαισθησία κ δυναμικότητα σκηνές δύσκολες και απαιτητικές.  Προσωπικά, με άγγιξε ιδιαίτερα η σκηνή με το ζευγάρι που αποφασίζει να μην χωρίσει γιατί του είναι ασύμφορο οικονομικά και ο διάλογος των δύο αδερφών σχετικά με τον καρκινοπαθή πατέρα τους.
Ας μην φανερώσω όμως περισσότερα. Όσοι επιθυμούν, έχουν την ευκαιρία και σήμερα το βράδυ να βρεθούν στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου και να παρακολουθήσουν την παράσταση. Ένα μεγάλο μπράβο σε παιδια και καθηγητές. Οφείλω να παρατηρήσω εδώ ότι το επίπεδο των σχολικών παραστάσεων έχει ανέβει αισθητά τα τελευταία χρόνια και εν μέσω κρίσης η ανοδική αυτή πορεία συνεχίζει δυναμικά.
Μαρίνα Κωστοπούλου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο