Ο «άθλος» του υπερμαραθωνοδρόμου Δημήτρη Κεχαγιόγλου από την Αλεξανδρούπολη   

Σε 10 ημέρες, 8 ώρες, 16 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα ο Δημήτρης Κεχαγιόγλου από την Αλεξανδρούπολη, έφερε εις πέρας την τεράστια δοκιμασία των 1.000 χιλιομέτρων στο Mil ‘ Kil 2018 στη Γαλλία.

Ο ημεροδρόμος  – γιος του θρυλικού «κυρ Φώτη ή Φωτάρα» που μεγαλούργησε στον κλασικό αθλητισμό στον τόπο μας – που πριν δεκαετίες έτρεχε σπριντ (200 μέτρα) και αργότερα στράφηκε στις υπεραποστάσεις και στο σπάρταθλο, είχε μέσο ρυθμό μαζί βέβαια με τις διακοπές, 4.030 μέτρα ανά ώρα. Κατέλαβε την 11η θέση από τους 15 αθλητές που ολοκλήρωσαν τον αγώνα. Άλλοι 24 δεν κατάφεραν να τερματίσουν και 2 δεν ξεκίνησαν. Το όριο του έγκυρου τερματισμού ήταν στα δώδεκα 24ωρα.

Ο αγώνας γίνεται σε δρόμο, διασχίζει μεγάλο μέρος της Γαλλίας, θα λέγαμε άτυπα κατά κάποιο τρόπο από τη μία άκρη της στην άλλη. Δεν έχει έτσι τις ευκολίες που μπορεί να έχει κάποιος αγώνας σταδίου. Το καλό από την άλλη είναι ότι ο δρομέας αλλάζει παραστάσεις, καθώς άλλο είναι να είσαι για μιάμιση ή 2 εβδομάδες στις στροφές ενός σταδίου και άλλο να τρέχεις στους δρόμους και στη φύση.

Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο