Νέο αίτημα από εταιρεία κινητής για τοποθέτηση κεραίας στην οδό Οψικίου

Νέα «κρούση» από διαφορετική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας είχε ο δήμος Αλεξανδρούπολης, σχετικά με την τοποθέτηση κεραίας στη γνωστή και όπως αποδεικνύεται ιδιαίτερα περιζήτητη για τις εταιρείες κινητής περιοχή της Οψικίου.

Υπενθυμίζεται πως από την ίδια οδό, πριν λίγους μήνες μετά από σφοδρές αντιδράσεις και την οπισθοχώρηση άλλης εταιρείας, αντίστοιχη κεραία απομακρύνθηκε κακήν κακώς.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, με επιστολή του προς την εταιρεία, επισημαίνει πως δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό το αίτημα για τοποθέτηση κεραίας σε ένα σημείο που βρίσκεται τόσο κοντά σε σχολικά συγκροτήματα. Παρακαλεί μάλιστα τους αρμόδιους να μην προχωρήσουν στην εγκατάσταση της κεραίας στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία μαθητών και περιοίκων.

Η επιστολή του Δημάρχου

«Η τοποθέτηση κεραίας στην οδό 14ης Μαΐου 114 και Οψικίου, θα δημιουργήσει πρόβλημα στην υγεία περίπου δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) παιδιών, τα οποία φοιτούν σε τρία κτιριακά συγκροτήματα με αποστάσεις από ογδόντα (80) έως διακόσια ογδόντα (280) μέτρα.
Επειδή ήδη με αντίστοιχες κεραίες κινητής τηλεφωνίας άλλων εταιριών (Vodafone- wind) που είχαν τοποθετηθεί προ ολίγων μηνών δημιουργήθηκε κοινωνική αναταραχή στα παιδιά, στους γονείς, στο διδακτικό προσωπικό και στη θεσμική κοινωνία μας, δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε την εγκατάσταση αυτής της κεραίας με την πιθανολογούμενη από τη βιβλιογραφία και την επιστήμη προσβολή της υγείας χιλιάδων παιδιών μας, τα οποία θα βρίσκονται στις ως άνω αποστάσεις (κάτω των τριακοσίων (300)μέτρων) επί πολλές ώρες.

Γι’ αυτό λοιπόν επικαλούμενοι και την ευαισθησία σας, λόγω και της κοινωνικής εταιρικής σας ευθύνης, παρακαλούμε όπως ακριβώς έκανε και η WIND που απομάκρυνε την κεραία δίπλα στα σχολικά συγκροτήματα, να μην προβείτε στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον χώρο που ορίζεται με την αίτησή σας».

Κική Ηπειρώτου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του