Νέες πεζοδρομήσεις και σειρά μονοδρομήσεων στην Αλεξανδρούπολη

Σημαντικές αλλαγές φέρνει η εφαρμογή νέου ‘πακέτου’ κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Αλεξανδρούπολη, που ξεκινά από σήμερα, με νέες πεζοδρομήσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης και ολοκληρώνεται με σειρά μονοδρομήσεων την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαΐου.

Έχει προηγηθεί η πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία εκπονήθηκε από επιστημονική ομάδα για λογαριασμό του δήμου Αλεξανδρούπολης και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο.

Η πρώτη αυτή πεζοδρόμηση είναι γεγονός ότι προκάλεσε ορισμένες αντιδράσεις, ωστόσο η δημοτική αρχή φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην σταδιακή εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, έχοντας ως στόχο να καταστήσει το κέντρο της πόλης πιο ανθρώπινο και φιλικό προς τους πεζούς.

Σημαντικό είναι, ωστόσο, να υπάρξουν και τα συνοδά μέτρα που προβλέπονται στη μελέτη, που αφορούν τόσο στη διαμόρφωση των οδών που πλέον θα λειτουργούν ως πεζόδρομοι, όσο και στην υιοθέτηση των προτεινόμενων λύσεων για το μεγάλο πρόβλημα των θέσεων στάθμευσης.

Έτσι λοιπόν, το επόμενο βήμα προς την υλοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης γίνεται από σήμερα, 18 Μαΐου, με τις νέες πεζοδρομήσεις που θα ισχύουν από τις 9 το πρωί:

α) στις οδούς Μπουμπουλίνας και Μπότσαρη από την συμβολή τους με την οδό Ειρήνης έως την οδό Β. Αλεξάνδρου

(επί των οδών Ειρήνης-Δικαστηρίων η κυκλοφορία οχημάτων παραμένει ως έχει)

β) σε τμήμα της οδού Διάκου από την συμβολή της με την οδό Εμπορίου έως την οδό Δικαστηρίων (ανάμεσα στα ΟΤ 295- ΟΤ 297)

Και μονοδρομήσεις

Με μεγάλη προσοχή θα πρέπει να κινούνται από τη Δευτέρα 22 Μαϊου οι οδηγοί στην περιοχή της Απολλωνιάδας, αφού μετά από χρόνια αλλάζουν σημαντικά τα δεδομένα για οδούς που συγκεντρώνουν σημαντικό κυκλοφοριακό φορτίο, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Ήδη, συνεργεία του δήμου έχουν προχωρήσει στην τοποθέτηση σχετικών πινακίδων σήμανσης, οι οποίες θα παραμείνουν καλυμμένες μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Και αυτές οι μονοδρομήσεις υλοποιούνται βάση της κυκλοφοριακής μελέτης και της σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Πρόκειται για τις εξής μονοδρομήσεις:

1.Μονοδρόμηση της οδού Τρωάδος από την οδό Βιζυηνού έως την οδό Ροδόπης, με φορά δυτική.

2.Μονοδρόμηση της οδού Βιζυηνού με φορά βόρεια.

3.Μονοδρόμηση της οδού Κρήτης με φορά νότια.

4.Μονοδρόμηση της οδού Έλλης με φορά βόρεια.

5.Μονοδρόμηση της οδού Ρήγα Φεραίου με φορά νότια.

6.Μονοδρόμηση της οδού Σωκράτη Οικονόμου από την οδό Ρήγα Φεραίου έως την οδό Ζαρίφη με φορά ανατολική.

7.Μονοδρόμηση της οδού Ζαρίφη με φορά νότια.

Στο σημείο που θα γίνει πεζοδρόμηση στις οδούς Μπουμπουλίνας και Μπότσαρη από την συμβολή τους με την οδό Ειρήνης έως την οδό Β. Αλεξάνδρου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr