Νέα στοιχεία με ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό από την ΠΟΕΔΗΝ

Νέα στοιχεία με ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κατηγορώντας την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «βγάζει στο σφυρί» το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δραματική είναι η κατάσταση που καταγράφεται από την Ομοσπονδία για τα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των εργαζομένων υπάρχουν 33.000 κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση για «μάτια του κόσμου» εμφανίζεται να κάνει ανακαίνιση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από νοσοκομεία και κέντρα υγείας αποφαίνονται ότι «ένα ακόμη check up επιβεβαιώνει ότι το ΕΣΥ καρκινοβατεί».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας στη χώρα μας κατρακύλησαν στο 5% του ΑΕΠ (6% προέβλεπε το 2ο Μνημόνιο), ενώ στις χώρες του ΟΑΣΣΑ ο Μέσος Όρος των Δημόσιων Δαπανών Υγείας είναι 7,5%, με αποτέλεσμα οι πολίτες της χώρας μας πληρώνουν 5 δισ. ευρώ από τη τσέπη τους περισσότερα, από ότι οι άλλοι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για δαπάνες υγείας.

«Φυσικά συρρικνώνοντας τις Δημόσιες Δαπάνες Υγείας οδηγούμαστε σε μία και μόνο επιλογή. Συρρίκνωση του Συστήματος, ιδιωτικοποιήσεις – καταργήσεις Δημόσιων Φορέων Υγείας, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων και φυσικά ο πολίτης να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αν έχει χρήματα. Εάν δεν έχει και τώρα πια είναι οι μισοί και πλέον από το σύνολο των πολιτών, θα πεθαίνουν στο δρόμο αβοήθητοι» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ «είναι μη διαχειρίσιμα επίπεδα» με αποτέλεσμα ανθρώπινες ζωές να παίζονται κορώνα – γράμματα. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι, επί από πέρυσι τον Απρίλιο μέχρι φέτος το προσωπικό του ΕΣΥ μειώθηκε κατά 4.000, παρά τις υποσχέσεις για ενίσχυση του Συστήματος με επιπλέον 4.500 νέο προσωπικό και η μόνη προκήρυξη μόνιμου προσωπικού που τρέχει είναι οι 950 θέσεις που είχαν εγκριθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση.

Ακόμα, απολύθηκαν 190 εργαζόμενοι από τις ΜΕΘ που υπηρετούσαν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και ακόμη δεν ολοκληρώθηκε η πρόσληψη του νέου προσωπικού και έχουν μείνει 33.000 κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι, η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων είναι 1,156 δισ. ευρώ εν αντιθέσει με πέρυσι που ήταν 1,5 δισ. ευρώ, δηλαδή 350 εκατ. ευρώ λιγότερα και όχι περισσότερα

Για τα νοσοκομεία του Έβρου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Οφείλονται 3.500 ρεπό και κανονικές άδεις του έτους 2015 λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Ο ασυντήρητος ιατρικοτεχνολογικός εξοπλισμός εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή των Ασθενών. Ασφυξία από την έλλειψη υλικών και φαρμάκων.

Γ.Ν.ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: Τρομακτική έλλειψη προσωπικού. 6.000 οφειλόμενα ρεπό με αυξημένη, λόγω της κόπωσης, την πιθανότητα λάθους. Τρομερές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αναλώσιμα. Ελλείψεις σε κρεβάτια, φορεία, καθετήρες, αντιδραστήρια. Τα εναπομείνοντα είναι χειρίστης ποιότητας με προδιαγραφές περασμένου αιώνα.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του