«Μύλος» εργαζόμενοι και διοίκηση στο ΠΓΝΑ

Συνέχεια στην υπόθεση της πειθαρχικής δίωξης υπαλλήλου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης δίνει ο διοικητής Δημήτρης Αδαμίδης.

Ο υπάλληλος κατηγορείται πως ζημίωσε το νοσηλευτικό ίδρυμα με το ποσό των 400.000 ευρώ, αφού αμελούσε για αρκετό διάστημα να φροντίζει για την αποστολή των δικαιολογητικών στα Ασφαλιστικά Ταμεία για τις απογευματινές εργαστηριακές εξετάσεις. Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο κάνουν λόγο για μεροληπτική στάση της διοίκησης έναντι του συναδέλφου τους, ο οποίος, όπως αναφέρουν, έχει αθωωθεί και απαλλαχθεί σε ποινικό δικαστήριο καθώς και στην πρωτοβάθµια πειθαρχική επιτροπή της 4η ΥΠΕ.

Παρά τις προαναφερθείσες αποφάσεις, ο διοικητής του ΠΓΝΑ αποφάσισε να ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης, με αποτέλεσμα η υπόθεση να παραπεμφθεί στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Όπως επισημαίνει ο κ. Αδαμίδης, είναι εκ του νόμου υποχρεωμένος να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία, αναγνωρίζοντας πως όντως δεν υπήρχε δόλος από πλευράς υπαλλήλου, ωστόσο το θέμα της αμέλειας παραμένει και γι’ αυτό θα πρέπει να αποφανθεί το δευτεροβάθμια πειθαρχικό συμβούλιο.

Αδαμίδης Δημήτρης

Η ανακοίνωση του ΣΥΚΝΕ

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου (ΣΥΚΝΕ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: Καταγγέλλουµε την µεροληπτική στάση του ∆ιοικητή κ. Αδαµίδη ο οποίος αδικαιολόγητα και ανέντιµα για δεύτερη φορά σε σύντοµο χρονικό διάστηµα στρέφεται κατά εργαζόµενου του Νοσοκοµείου και συγκεκριµένα αυτή τη φορά κατά του διοικητικού υπαλλήλου Κ.Π.

Παραπέµπει σε δευτεροβάθµια πειθαρχική επιτροπή τον συνάδελφο ο οποίος έχει αθωωθεί και απαλλαχθεί σε ποινικό δικαστήριο καθώς και στην πρωτοβάθµια πειθαρχική επιτροπή της 4η ΥΠΕ.

Ο κ. ∆ιοικητής ζητώντας να συνεχιστεί η πειθαρχική δίωξη του υπαλλήλου για αµέλεια ή ατελή εκπλήρωση του υπηρεσιακού καθήκοντος δεν κάνει τίποτα άλλο από το να διασπείρει τον φόβο και την τροµοκρατία στους εργαζόµενους παρακάµπτοντας αποφάσεις δικαστηρίων ενώ ταυτόχρονα τα οξυµένα προβλήµατα του Νοσοκοµείου µας παραµένουν άλυτα.

Αν ο στόχος του κ. ∆ιοικητή περιορίζεται στην εκδίωξη και στην τιµωρία των εργαζοµένων και όχι στη συντονισµένη προσπάθεια επίλυσης των σοβαρών προβληµάτων που απασχολούν το Νοσοκοµείο µας θα βρει τους εργαζόµενους ενωµένους και δυνατούς απέναντι σ αυτή την λογική που µας παραπέµπει δυστυχώς σε άλλες εποχές.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο