Με ‘αέρα’ 330 ψήφων επικράτησε η Φώφη Γεννηματά και στον Έβρο

 1.103 ψήφους για τη νέα πρόεδρο της Κεντροαριστεράς – Στις 773 έμεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 1.921 άτομα προσήλθαν τη δεύτερη Κυριακή στις 13 κάλπες του νομού

Άνετη ήταν η επικράτηση της Φώφης Γεννηματά και στον Έβρο, στο β’ γύρο των εκλογών της Κεντροαριστεράς, αφού συγκέντρωσε 1.103 ψήφους, έναντι 773 του Νίκου Ανδρουλάκη. «Από αύριο, όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών», τόνισε η Φώφη Γεννηματά μετά το αποτέλεσμα, βάσει του οποίου επικράτησε του συνυποψήφιου της με ποσοστό 57% έναντι 43%, αντίστοιχα.

Στον Έβρο, η κα Γεννηματά επικράτησε σε 9 από τις 13 κάλπες που στήθηκαν στο νομό. Ο κ. Ανδρουλάκης πήρε την πρωτιά στα 2 από τα 4 εκλογικά τμήματα της Αλεξανδρούπολης καθώς και στην κάλπη του Σουφλίου. Σε μία από τις 2 κάλπες της Ορεστιάδας οι δύο υποψήφιοι ήρθαν ισόπαλοι, συγκεντρώνοντας από 76 ψήφους.

Σε ό,τι αφορά την προσέλευση του κόσμου, ήταν λίγο μειωμένη, σε σχέση με την πρώτη Κυριακή. Στο β’ γύρο ψήφισαν 1.921 άτομα, ενώ στον α’ γύρο είχαν ψηφίσει 2.528 πολίτες.

Συνολικά στις κάλπες της πόλης της Αλεξανδρούπολης η κα Γεννηματά συγκέντρωσε 455 ψήφους και ο κ. Ανδρουλάκης 369, ενώ στην Ορεστιάδα 296 και 179 αντίστοιχα.

Η επόμενη μέρα

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα όπου σύμφωνα με πληροφορίες η Φώφη Γεννηματά προτίθεται να συναντηθεί με όλους τους υποψηφίους του πρώτου γύρου αλλά και τους επικεφαλής των κομμάτων που μετέχουν για να οργανώσουν τα επόμενα βήματα.

Στη νικητήρια δήλωσή της, η κα Γεννηματά είπε ότι «και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική». Παράλληλα, ευχαρίστησε τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, «που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες και «έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα».

Τόνισε, δε, ότι έχει «πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους» είπε η κα Γεννηματά και πρόσθεσε: «Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ».

Τέλος, έδωσε συγχαρητήρια «σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή».

Ευχαριστώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες που “απάντησαν στο υπαρξιακό δίλημμα της δημοκρατικής παράταξης” ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι “Η παράταξή μας είναι εδώ, ισχυρή, απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ”. Παράλληλα, συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά για την επιτυχία της, δεσμεύτηκε “για την ενότητα, για τη νέα προοπτική” και υποσχέθηκε ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας.

Συνολικά στις κάλπες της πόλης της Αλεξανδρούπολης η κα Γεννηματά συγκέντρωσε 455 ψήφους και ο κ. Ανδρουλάκης 369, ενώ στην Ορεστιάδα 296 και 179 αντίστοιχα.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Β ΓΥΡΟΥ ΑΝΑ ΚΑΛΠΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Σε παρένθεση οι ψήφοι που έλαβαν  στον πρώτο γύρο

 

Κική Ηπειρώτου

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο