Μετρά ήδη επιτυχίες το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Φερών

Σωτήριες έχουν υπάρξει οι επεμβάσεις του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου Φερών σε μία σειρά ιδιαίτερα απαιτητικών περιστατικών τα οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει, από τον Μάιο του 2017 που δημιουργήθηκε, μέχρι σήμερα.

Στελεχωμένο από 13 εθελοντές πυροσβέστες και 7 επαγγελματίες πυροσβέστες, το λειτούργημα που επιτελεί αναγνωρίζεται μέρα με τη μέρα.  Όλους αυτούς τους μήνες έχει κληθεί να παρέμβει σε πολλά αξιοσημείωτα και επικίνδυνα συμβάντα και η συμβολή του ήταν ζωτικής σημασίας.

Για παράδειγμα, πέρσι το καλοκαίρι, στην Εγνατία οδό, στο ύψος του Τελωνείου των Κήπων, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε φορτηγό όχημα με δέματα βαμβακιού. Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο όχημα του κλιμακίου Φερών με δυο εθελόντριες που έσπευσαν αμέσως και περιόρισαν την πυρκαγιά προτού επεκταθεί σε όλο το όχημα. Στη συνέχεια, κατέφτασε και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης (όπου υπάγεται το κλιμάκιο) για ενίσχυση, με αποτέλεσμα να τεθεί η φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.

Και στην μεγάλη φωτιά της Πυλαίας, όμως, το καλοκαίρι, οι εθελοντές πυροσβέστες επιχειρούσαν επί 14 μέρες μαζί με όλη την δύναμη της περιφέρειας του πυροσβεστικού σώματος. Το κλιμάκιο Φερών συμμετείχε καθημερινά και στις έρευνες στο Δέλτα του Έβρου με τις δυνάμεις της Π/Υ Αλεξανδρούπολης και της 4ης ΕΜΑΚ από την Κομοτηνή για την ανεύρεση ψαρά που είχε παρασυρθεί με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά.

Και πριν λίγες μέρες, όμως, σε μία επικίνδυνη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε λεβητοστάσιο οικίας στο Τυχερό, το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο με ένα όχημα και δύο πληρώματα έφτασε πρώτο με αποτέλεσμα να περιορίσει την πυρκαγιά και να μην επεκταθεί στην οικία. Γρήγορα έφτασαν ενισχύσεις από την Π/Υ Αλεξανδρούπολης και το ΠΚ Σουφλίου που έθεσαν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο. Είναι αξιοσημείωτο και πρέπει να το αναφέρουμε, ότι κάτοικοι του Τυχερού που ήταν παρόντες στο συμβάν εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τις προσπάθειες, το σωστό συντονισμό, την ψυχραιμία και τις μεθοδικές κινήσεις του πληρώματος του κλιμακίου Φερών, που αποτελούνταν από έναν επαγγελματία πυροσβέστη και μια εθελόντρια πυροσβέστη.

Τέτοιες προσπάθειες, στις μέρες που ζούμε, αξίζει να επικροτούνται από όλους μας. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στους ανθρώπους που στελεχώνουν με αυταπάρνηση το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Φερών, αλλά και στον Διοικητή της Π/Υ Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνο Κούκουρα για την άρτια εκπαίδευση και σωστή λειτουργία του Κλιμάκιου.

Κική Ηπειρώτου

Από τις σωτήριες επεμβάσεις του εθελοντικού κλιμακίου Φερών μέσα στους λίγους μήνες λειτουργίας του

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο