Μάριος Γκιούρδας :«Η Αλεξανδρούπολη ιδανικός τόπος για την Εθνική βόλεϊ ανδρών»

Ο ΕΒρίτης τιμ μάνατζερ της Εθνικής ομάδας ανδρών βόλει Μάριος Γκιούρδας μίλησε για τη νέα προσπάθεια, τον  στόχο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό και την έλευση στον Έβρο για αγώνες και προετοιμασία

Του Γιώργου Πανταζίδη

Ο ΕΒρίτης τιμ μάνατζερ της Εθνικής ομάδας ανδρών βόλει Μάριος Γκιούρδας μίλησε στην αθλητική εκπομπή «Πάμε Γήπεδο» της Δέλτα Τηλεόρασης Θράκης με αφορμή το νέο ξεκίνημα του ομοσπονδιακού συγκροτήματος και των μεγάλων στόχων με αποκορύφωμα την προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Για τα τεστ με Τυνησία και το ξεκίνημα της νέας Εθνικής:

«Εχουμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία μέχρι στιγμής. Η ομάδα είναι αρκετά κουρασμένη. Είμαστε εδώ και 10 ημέρες σε συνεχείς διπλές προπονήσεις και οι αθλητές έχουν βαριά χέρια και πόδια . Η ουσία είναι ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα και διάθεση από τους αθλητές και αυτό είναι κάτι που δουλεύουμε επίσης. Τα τελευταία χρόνια είχε χαθεί η νοοτροπία του αθλητή που συμμετέχει στην εθνική ομάδα. Έχει χαθεί η έννοια το τι σημαίνει να είσαι αθλητής της ομάδας της χώρας σου. Πάνω σε αυτό θέλουμε να επικεντρωθούμε για να επανέλθει στην καρδιά και την ψυχή των αθλητών το πάθος για την ομάδα της πατρίδας τους».

Ποιος είναι ο μεγάλος στόχος για τη φετινή χρονιά;

«Δεν μας απασχολεί τόσο το θέμα των Μεσογειακών Αγώνων όσο το να μπούμε σε μια διαδικασία αγωνιστική ώστε να είμαστε έτοιμοι στον μεγαλύτερο στόχο που έχουμε φέτος , την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο σχεδιασμός έχει γίνει για τους αγώνες που θα γίνουν στην Αλεξανδρούπολη. Οι αθλητές μας δείχνουν ότι περιμένουν αυτούς τους αγώνες. Λείπει μια μεγάλη διάκριση. Βαραίνει αυτή τη φουρνιά το ότι δεν έχει πετύχει κάτι μεγάλο , κάτι σημαντικό, και ήρθε η στιγμή να το πετύχουν. Λείπουμε από μεγάλες διοργανώσεις εδώ και δέκα χρόνια και αυτά τα παιδιά πρέπει να το ζήσουν»

Στην προετοιμασία και τις επιλογές του προπονητή ξεχωρίζει η παρουσία των 6 Εβριτών … 

«Παραδεισιακά η περιοχή η δική μας, έχει το προνόμιο να βγάζει πολλούς και καλούς αθλητές που μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο. Έτσι και τώρα έχουμε τα παιδιά αυτά που προπονούνται σωστά, η συμπεριφορά τους είναι αυτή που πρέπει και προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία τους».

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της παρουσίας της Εθνικής στην Αλεξανδρούπολη και τι περιμένουμε;

«Υπολογίζουμε την άφιξη της Εθνικής στις 12 Ιουλίου. Τέλος Ιουλίου και αρχές Αυγούστου προγραμματίζονται φιλικοί αγώνες με την ομάδα της Λευκορωσίας και την Ουκρανία . 15 Αυγούστου θα είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας με το Λουξεμβούργο, ενώ δέκα ημέρες μετά με το Αζερμπαϊτζάν».

Ποιος ο λόγος που δείξατε προτίμηση και φέτος στην περιοχή μας;

« Όταν έχεις επιλέξει να προπονείσαι κάπου και βλέπεις ότι οι συνθήκες είναι εξαιρετικές σε όλα τα επίπεδα, ο τόπος αυτός παίρνει προτεραιότητα. Επιλέξαμε την Αλεξανδρούπολη εκτός της άψογης φιλοξενίας πέρυσι για το γεγονός ότι ο νομός είναι βολεϊκός και άπαντες περιμένουμε ότι θα σταθούν στο πλευρό μας στους αγώνες που θα δώσουμε»

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο