Κοντά στα σχολεία του Έβρου και πάλι ο Βέλγος φιλέλληνας Jimmy Jamar

 Μέσω της εκστρατείας «12 ώρες για την Ελλάδα» συγκέντρωσε και φέτος χρήματα για τον εφοδιασμό σχολείων με πετρέλαιο θέρμανσης. «Θα επιστρέψουμε του χρόνου. Αυτές οι μέρες ήταν απίστευτες, γεμάτες αγάπη και ζεστή φιλοξενία»

Της Κικής Ηπειρώτου

Λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, ένας λίγο αργοπορημένος αλλά πάντα καλοδεχούμενος «Άγιος Βασίλης» κάνει την εμφάνισή του στον Έβρο. Είναι ο Βέλγος φιλέλληνας Jimmy Jamar που φέρνει μαζί του την ευγενική προσφορά πολιτών διαφόρων εθνικοτήτων, εγκατεστημένων στις Βρυξέλλες, με στόχο να σταλεί στον ελληνικό λαό ένα έμπρακτο μήνυμα αλληλεγγύης και φιλίας σε καιρούς κρίσης.

Ο κ. Jamar, εμπνευστής του Συλλόγου “12 Ώρες για την Ελλάδα” είναι Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Βασικός στόχος του Συλλόγου είναι η ευαισθητοποίηση των ευρωπαίων πολιτών και η ενίσχυση του θετικού κλίματος υπέρ της χώρας μας στην Ευρώπη, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στη διεθνή κοινότητα στις Βρυξέλλες να ανακαλύψει την Ελλάδα μέσα από τον πολιτισμό της, το φαγητό της και την κουλτούρα της.

Για έκτη συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος διοργάνωσε μεγάλη συναυλία στις Βρυξέλλες με στόχο την συγκέντρωση κεφαλαίων για την υποστήριξη οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης και της καταπολέμησης της φτώχιας. Στη φετινή συναυλία συμμετείχαν οι Παντελής Θαλασσινός, Σοφία Παπάζογλου και το γκρουπ Τακίμ, οι οποίοι και θα παρευρίσκονται στη συνέντευξη Τύπου. Η συναυλία ήταν sold-out από νωρίς.

Εδώ και τέσσερα χρόνια ο Σύλλογος «12 ώρες για την Ελλάδα» συνεργάζεται στην Ελλάδα με το Ίδρυμα International Foundation for Greece  με σκοπό τη στήριξη ενός από τους στόχους του Ιδρύματος και συγκεκριμένα το πρόγραμμα “Πετρέλαιο θέρμανσης για σχολεία”. Στόχος του προγράμματος είναι η διάθεση των χρημάτων που συγκεντρώνονται για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία στην βόρειο Ελλάδα κυρίως.

Με τον τρόπο αυτό πέρυσι είχε χρηματοδοτηθεί η θέρμανση 40 σχολείων στη βόρειο Ελλάδα, δηλαδή πάνω από 7.000 παιδιών. Ευχή όλων είναι ότι φέτος αυτός ο αριθμός θα υπερκεραστεί. Μέρος των εσόδων δίνεται φέτος για την παροχή βοήθειας στους κατοίκους της Σαμοθράκης, η οποία επλήγη από ισχυρές καταιγίδες το Σεπτέμβριο.

Η επιστροφή

Φέτος, ο Jimmy Jamar βρέθηκε στο Σουφλί, τα Λάβαρα, το Διδυμότειχο, το ειδικό σχολείο του Θουρίου, τη Ρούσσα, στην Ορεστιάδα, τη Βύσσα, τα Ρίζια, τον Κυπρίνο, τα Δίκαια.

«Σε όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια ’12 ώρες για την Ελλάδα’, ένα τεράστιο ευχαριστώ από τα εκατοντάδες παιδιά και τους δασκάλους τους που χάρη στη γενναιοδωρία σας θα μπορούν να πάνε στο σχολείο μέσα σε φυσιολογικές συνθήκες» αναφέρει ο κ. Jamar και συνεχίζει: «Σε κάθε μέρος που επισκεφθήκαμε, μια διαφορετική, συγκινητική ιστορία. Και τα παιδιά να ρωτούν από πού είμαστε. Μία εικόνα της Ευρώπης, της ιστορίας της Ευρώπης… Θα επιστρέψουμε του χρόνου. Αυτές οι μέρες ήταν απίστευτες, γεμάτες αγάπη, πάθος και ζεστή φιλοξενία… Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται τη βοήθειά μας, τα παιδιά χρειάζονται τη βοήθειά μας. Ένα εκατομμύριο ευχαριστίες στους υπέροχους ανθρώπους του Έβρου και της Σαμοθράκης».

Από τη φετινή παρουσία του Jimmy Jamar σε σχολεία του Έβρου

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr