Καλά στην υγεία του ο πολίτης που κατήγγειλε γιατρό του ΠΓΝΑ για χρηματισμό

Ο γιατρός δικάζεται από το κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο ιατρών ΕΣΥ, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του και ποινική δίωξη

Καλά στην υγεία του είναι ο πολίτης που κατήγγειλε γιατρό του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για χρηματισμό, τον περασμένο Μάιο. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΠΓΝΕ, ο ασθενής χειρουργήθηκε με επιτυχία, ενώ για τον γιατρό που κατηγορείται για χρηματισμό ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στην ανακοίνωσή του, ο διοικητής του ΠΓΝΕ Δημήτρης Αδαμίδης αναφέρει:
«Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Έβρου ανακοινώνει ότι ο ασθενής που κατήγγειλε τον Μάιο 2016 γιατρό του Π.Γ.Ν.Ε. για χρηματισμό, χειρουργήθηκε με επιτυχία από γιατρούς της ίδιας ειδικότητας του νοσοκομείου μας και αποκαταστάθηκε η υγεία του. Ο δε γιατρός δικάζεται από το κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο ιατρών ΕΣΥ, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του και ποινική δίωξη από την Εισαγγελία.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες του Π.Γ.Ν.Ε. προσφέρονται δωρεάν για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, οι οποίοι δεν πρέπει να διστάζουν να καταγγέλλουν περιπτώσεις χρηματισμού στο τηλέφωνο 23110531884 της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας. Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ε. είναι αμείλικτη σε τέτοιες περιπτώσεις και εγγυάται την ασφαλή αντιμετώπιση των ασθενών που προβαίνουν σε καταγγελίες» επισημαίνεται στην ανακοίνωση».

Η υπόθεση χρηματισμού

Η καταγγελία για χρηματισμό γιατρού στο ΠΓΝΑ είχε γίνει τον περασμένο Μάιο. Αφορούσε γιατρό-ωτορινολαρυγγολόγο του ΕΣΥ, ο οποίος συνελήφθη στις 17 Μαϊου από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων (Δ.Ε.Υ.) της Ελληνικής Αστυνομίας. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός απαίτησε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση στη σύζυγό του σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τελικά, σε προκαθορισμένη συνάντηση στο νοσοκομείο, ο γιατρός παρέλαβε από τον ιδιώτη το παραπάνω χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί. Άμεσα επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και συνέλαβαν τον γιατρό, ενώ σε έρευνα στο γραφείο του βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Πρόσληψη γιατρού

Στην πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού για τις ανάγκες του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης προχώρησε η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης. Με απόφασή της στις 21 Ιουλίου γνωστοποιεί την πρόσληψη μίας επικουρικής ιατρού στην ειδικότητα της πνευμονολογίας φυματιολογίας, για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Η πρόσληψη γίνεται με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 24 μήνες και λήγει αυτοδίκαια μόλις συμπληρωθεί ο ανωτέρω χρόνος. Η γιατρός προσλαμβάνεται με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο