Η “ΓΝΩΜΗ” φωτογραφίζει τον χιονισμένο Έβρο. Πού χρειάζονται αλυσίδες

Ψύχος, παγετός και χιόνια συνθέτουν το σκηνικό του καιρού και αυτό το 24ωρο στο νομό Έβρου.

Η κίνηση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία ιδιαίτερα στον βόρειο Έβρο, ωστόσο το εθνικό οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό , αν και οι οδηγοί πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Οι αρχές και ο κρατικός μηχανισμός έδιναν μάχη με το χιόνι, με τα μηχανήματα και τις αλατιέρες να επιχειρούν να κρατησουν τους οδικούς άξονες ανοιχτούς.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία επικρατεί ολικός παγετός στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ και τα επόμενα 24ωρα θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες. Μια ελάχιστη βελτίωση και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη. Θυμίζουμε ότι αύριο Δευτέρα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου τα σχολεία του Έβρου θα μείνουν κλειστά.

Πού χρειάζονται αλυσίδες:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Σουφλίου προς Γιαννούλη, Σιδηρών και Κοτρωνιά.

Αποκλεισμένες περιοχές δήμου Σουφλίου-μεγάλο Δέρειο, μικρό Δέρειο, Ρούσα, Γονικό

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Σε ολόκληρο το Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο του Νομού.

Συμβουλές από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.

Οι οδηγοί που προτίθενται να μετακινηθούν τόσο κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, όσο και στους Κάθετους Άξονες Καστοριάς, Ευζώνων, Προμαχώνα και Νυμφαίας Ροδόπης, παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης. Πριν το ταξίδι τους να ενημερώνονται από αξιόπιστες πηγές για την πρόγνωση του καιρού στη διαδρομή τους και από την ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν περιορισμούς στην κυκλοφορία.» , τονίζει η ανακοίνωση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» Πριν το ταξίδι τους οι οδηγοί πρέπει: • Να κάνουν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους στο όχημά τους (καύσιμο, φρένα, ελαστικά, καθαριστήρες, αντιψυκτικό, μπαταρία κτλ.).

• Να διαθέτουν αντανακλαστικά γιλέκα για όλους τους επιβάτες.

• Να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τη χρήση τους. Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης πρέπει:

• Σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν αυξημένες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να προσαρμόζουν την ταχύτητα του οχήματός τους στις επικρατούσες συνθήκες.

• Να έχουν αναμμένα τα «μεσαία» φώτα (φώτα διασταύρωσης) του οχήματός τους. Να μη σταματούν επί των λωρίδων κυκλοφορίας ή εντός σηράγγων για την τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων.

• Αν απαιτηθεί η στάση του οχήματος για λόγους έκτακτης ανάγκης, να γίνεται μόνο επί της δεξιάς Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).

• Να τηρούν και παρακολουθούν τις υποδείξεις της σταθερής και ηλεκτρονικής σήμανσης.

• Να τηρούν τις υποδείξεις της Τροχαίας και του Προσωπικού λειτουργίας και συντήρησης της οδού.

• Κατά τη διάρκεια εργασιών αποχιονισμού, να μην προσπερνούν τα αποχιονιστικά μηχανήματα, ακόμη και αν η κυκλοφορία διεξάγεται με χαμηλή ταχύτητα. Ειδικά οι οδηγοί των φορτηγών οχημάτων παρακαλούνται να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και στις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων της Τροχαίας για πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων ή των ισχυρών βόρειων ανέμων. Οι οδηγοί που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού και των Κάθετων Αξόνων μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, στο τηλ. 1077

Η “ΓΝΩΜΗ” ταξίδεψε από την Αλεξανδρούπολη ως την Ορεστιάδα και σας μεταφέρει εικόνες από τη χιονισμένη διαδρομή.

φωτογραφίες : Γιώργος Πανταζίδης

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του