Διαδικτυακοί ύμνοι για τη φύση του Έβρου

Μπορεί να υπάρχουν ντόπιοι που δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ το δάσος της Δαδιάς ή το Δέλτα του Έβρου και μπορεί η προστασία, ανάδειξη και προβολή της εβρίτικης φύσης να επιδέχεται άπειρων βελτιώσεων. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτό που ίσως οι ίδιοι οι Εβρίτες πολλές φορές προσπερνούν αδιάφορα, συνεχίζει διαχρονικά να μαγεύει τους επισκέπτες, οι οποίοι αποτελούν, τελικά, τους καλύτερους πρεσβευτές για τις ομορφιές του τόπου μας.

Τους τελευταίους μήνες, το δάσος της Δαδιάς και το Δέλτα του Έβρου έχουν δεχθεί πολλούς επισκέπτες, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου. Περιηγήσεις γκρουπ αλλά και μεμονωμένων επισκεπτών στα πιο όμορφα φυσικά τοπία του Έβρου, που μένουν χαραγμένες στη μνήμη και αποτυπώνονται σε σχόλια που αφήνουν στον ιστότοπο tripadvisor, ο οποίος αποτελεί κορυφαία επιλογή και βασικό οδηγό για τους ταξιδιώτες όλου του πλανήτη.

Μοναδική εμπειρία

Με γκρουπ από Κύπρο βρέθηκε στη Δαδιά ο Γιώργος Π. ο οποίος γράφει: «Μαγευτικό το τοπίο, πραγματικά όμορφο όλες τις εποχές του χρόνου, φροντίστε να έχετε στην διάθεσή σας τουλάχιστον 2-3 ώρες».

Άλλο ένα σχόλιο, της Ισμήνης, αναφέρει: «Εξαιρετική επιλογή για μια εξόρμηση στη φύση! Αξίζει μια βόλτα στο παρατηρητήριο και μια ξενάγηση από τους ειδικούς στο κέντρο ενημέρωσης!»

Ενθουσιασμένη και προβληματισμένη η επισκέπτρια που έγραψε: «Εδώ πραγματικά αντιλαμβάνεσαι το μυστήριο και την τελειότητα της φύσης, ξυπνά μέσα σου η περιβαλλοντική συνείδηση και οι τύψεις σου για ό,τι κακό κάνεις σε αυτήν. Αναθεωρείς ιδέες και συμπεριφορές».

Μετά την εμπειρία του δάσους της Δαδιάς η Κατερίνα σχολιάζει: «Απίστευτη ομορφιά, ένα δάσος με πλούσια πανίδα και βέβαια το αποκορύφωμα η παρατήρηση άγριων πουλιών που είναι σκέτη μαγεία».

«Ό,τι πιο όμορφο μπορείς να βρεις σε προσεγμένο πάρκο στον Έβρο. Αποτελεί πόλο έλξης για τους ερευνητές και παρατηρητές των άγριων πουλιών», γράφει ο Ιωάννης.

Τα θετικά σχόλια δεν λείπουν και για το Δέλτα του Έβρου: «Αν και η εποχή που επισκεφθήκαμε το κέντρο και κάναμε την περιήγηση και την βαρκάδα δεν ήταν η πιο κατάλληλη (Αύγουστος), όλα ήταν υπέροχα. Από τους ευγενικούς υπαλλήλους, από τον πλακατζή οδηγό, από την πληρέστατη ενημέρωση που μας παρείχαν, όλα ήταν όπως έπρεπε. Από την άλλη η φύση και το τοπίο μοναδικά. Σίγουρα η καλύτερη στιγμή της επίσκεψής μας στην Αλεξανδρούπολη. Μην το χάσετε με τίποτα».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr