Αναζητείται άμεσα λύση για τη δίμηνη ακινησία του ΣΑΟΣ ΙΙ

Σε ανοιχτή επαφή με το Υπουργείο Ναυτιλίας βρίσκεται ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, για το θέμα της ακινησίας του μοναδικού οχηματαγωγού πλοίου που συνδέει το νησί με την Αλεξανδρούπολη, 10 μέρες πριν τη διακοπή των δρομολογίων.

Ο κ. Βίτσας βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση τόσο με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Χρήστο Λαμπρίδη, όσο και με τον Υφυπουργό Νίκο Σαντορινιό για την αναζήτηση λύσης στο θέμα της ακινησίας του ΣΑΟΣ ΙΙ. «Από το Υπουργείο γίνεται μεγάλη προσπάθεια άμεσης λύσης» σχολιάζει ο κ. Βίτσας.

Όπως είναι γνωστό, το πλοίο θα αποσυρθεί από τη γραμμή από 6-11-2017 έως 6-1-2018. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η SAOS FERRIES επί δωδεκαετία το ΣΑΟΣ ΙΙ δεν επέρχεται σε προγραμματισμένη ετήσια ακινησία για την υλοποίηση εργασιών συντήρησης και επισκευών, παρά προβαίνει σε εμβαλωματικές επεμβάσεις προκειμένου να διατηρηθεί σε ολόκληρη τη διάρκεια του έτους η ακτοπλοϊκή σύνδεση. «Ωστόσο η έλλειψη της ετήσιας συντήρησης, για το ΣΑΟΣ ΙΙ, εγκυμονεί κινδύνους πρόκλησης σοβαρών βλαβών, όπως καταστροφή στροφάλου μηχανής, που θα οδηγούσε σε πολύμηνη ακινησία του και τη διόγκωση των ήδη οξυμένων προβλημάτων  του νησιού», επισημαίνει η εταιρεία τονίζοντας ότι έχει ενημερώσει το υπουργείο προκειμένου να υπάρξει αντικατάσταση του πλοίου για το διάστημα από 6-11-2017 έως 6-1-2018.

Αναφορικά με τα έργα αποκατάστασης του αγωγού στη Χώρα

Από χθες ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του αγωγού στην περιοχή του Κέντρου Υγείας, με μελέτη ολοκληρωμένη για έργο που μελλοντικά θα προσαρμόζεται στο συνολικό αποχετευτικό έργο της Χώρας. Μελέτη ανάθεση και έναρξη εργασιών ολοκληρώθηκαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις σε διάστημα 20 ημερών.

«Οι συντονισμένες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του θέματος όχι μόνο βραχυπρόθεσμα αλλά με πλάνο εφαρμογής μακροπρόθεσμο είναι απαραίτητες. Βεβιασμένες κινήσεις που θα μας οδηγήσουν σε πιθανά σφάλματα δεν ευνοούν κανέναν. Μέριμνα του Δήμου είναι η ασφάλεια και η λειτουργικότητα των υποδομών» αναφέρει ο δήμαρχος κ. Βίτσας.

Στον Έβρο ο Σταύρος Θεοδωράκης

Την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος το Σάββατο θα επισκεφτεί τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη.

Ειδικότερα, στις 10.00 θα μεταβεί στη Σαμοθράκη για να παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ενώ στις 18.30 θα συμμετέχει σε ανοιχτή συνάντηση με πολίτες, τοπικούς φορείς και ΜΜΕ στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη.

Αναφορά Δημοσχάκη στη Βουλή

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας επιστολή του Δημάρχου της Σαμοθράκης, Αθ.Βίτσα, με το αίτημα της έκτακτης δρομολόγησης πλοίου που να εκτελεί το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος του Νησιού αιτείται από τον αρμόδιο Υπουργό να φροντίσει για την δρομολόγηση ενός πλοίου για το χρονικό διάστημα 6-11-2017 ως 6-1-2018, καθώς η μόνη εταιρεία που εκτελεί δρομολόγια έχει αιτηθεί δίμηνη ακινησία.

«Το Νησί της Νίκης, το οποίο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 26/09/2017, κινδυνεύει να μείνει αποκομμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα αν οι αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες δεν επιληφθούν του ζητήματος όπως προβλέπει τόσο ο Ακτοπλοϊκός Κανονισμός όσο & η Σύμβαση» σχολιάζει ο βουλευτής.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του